NASA face predicții sumbre: ce se va întâmpla cu planeta în următorii ani

0
858

În ultima perioadă au apărut tot felul de predicții care spun că sfârșitul lumii e mai aproape decât ne-am imagina, însă cei de la NASA sunt de altă părere. Iată cum crede NASA că va arăta lumea în 2100.

Chiar dacă datele furnizate de NASA nu sunt prea optimiste acestea ne lasă totuși o portiță de supraviețuire atâta timp cât începem să luăm măsuri pentru a rezolva problemele care ne amenință cu dispariția, precum încălzirea globală.

Potrivit celor de la NASA încălzirea globală se va accentua din ce în ce mai mult, dar cu ajutorul datelor NEX, oamenii de știință au timp să pregătească planeta pentru temperaturile viitoare.

„NASA are scopul de a crea produse care să ne ajute să ne asigurăm planeta. Cu aceste noi date, oamenii de pe tot globul au un instrument valoros pentru adaptarea pe o planetă care se încălzește în mod constant”, a explicat Ellen Stofan, om de știință al NASA.

NASA dezvăluie cum va arăta lumea în 2100

Aceste date despre care vorbesc cei de la NASA integrează măsurători exacte de pe tot globul, cumulate cu simulari de climă create de Fifth Coupled Model Intercomparison Project. Astfel, cu ajutorul acestor date, specialiștii au reușit să stabilească cum va arăta lumea din punct de vedere meteorologic în anul 2100.

Mai exact, specialiștii vorbesc despre două posibile scenarii, unul dintre este banal, iar al doilea implică o emisie semnificativă de gaze.

Toate predicțiile făcute de NASA oferă o viziune detaliată asupra temperaturilor cu care ne vom confrunta în viitor, precum și alte date legate de precipitații. De asemenea, datele asigură estimări zilnice ale temperaturilor maxime și minime care se înregistrează la nivel global.

De asemenea, alți specialiști prevăd un viitor sumbru pentru fauna de pe Pământ. Aceştia au anunţat, în cadrul unei conferinţe susţinute la Vatican, că până la sfârşitul acestui secol, planeta va pierde între 20 şi 40% din biodiversitatea sa. Asta ar însemna că jumătate din speciile de pe Pământ existente deja vor dispărea până în anul 2100.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.