roman

Roman s-a remarcat în ultimul amical al Naționalului

Trupa lui „Știli” Abrudean speră să-și fi intrat cât mai bine în mână pentru meciul de miercuri, din Cupa României, cu UTA. Vineri, alb-albaștrii de pe malul Crișului Alb au repurtat al doilea succes în trei zile, 2-1 cu Gloria Arad, pe arena de la Buteni. În primul meci al săptămânii trecute, Sebișul învinsese Giarmata.

Primul act a fost echilibrat și s-a încheiat cu scor alb. Atacurile divizionarei C s-au animat odată cu intrarea lui Călin, al cărui șut a fost scos în extremis de Vaida chiar la începutul reprizei secunde. Raț a mai reușit o execuție bună de la distanță, în timp ce galben-albaștrii au răspuns prin ocaziile lui Măgulean și Fl. Gîlcă. Ultimul avea să și deschidă scorul după ce a câștigat un duel cu Raț la 20 de metri, a pătruns și a înscris spectaculos, sub bară, din marginea suprafeței de pedeapsă, 0-1 (70).

Finalul de meci a fost al ex-utistului Roman, din al cărui picior au plecat golurile Naționalului. Mai întâi, mijlocașul a centrat din lovitură liberă de la 25 de metri, iar Sulea a deviat la colțul lung, lângă bară, 1-1 (80). Apoi a aruncat mingea în careu de pe flancul drept, Vaida a respins în față, ricoșeu până la Susan, care a tras puternic, fără preluare, de la 20 de metri, la colțul lung, 2-1 (88).

De luni, Adi Abrudean își bagă echipa în cantonament, pentru meciul cu UTA. Gloria pune punct mâine stagiului montan de la Moneasa, marcând finalul printr-un amical cu CS Ineu.

Național repriza I: Miron – Raț, Bier, Mardare, Tătar – Roman, Boneta, Apostol, Bozian – Ganea, Radu. Național repriza II: Soltesz – Matei, Moise, Toader, Tătar – Raț, Roman, Chețan, Susan – Călin, Șulea.

Gloria: Vaida – Topai, Wild, Blănaru, Hulbăr – Gherghel, Ban, Popa, Gîlcă, Filimon – Țugui. Au mai jucat: Măgulean, Petra, Pocol, Pirtea, Popa, Higyed.

Recomandările redacției