Naţionale de aruncări lungi, în martie, pe stadionul „Gloria” Arad

0
281

Federaţia Română de Atletism a stabilit calendarul competiţional pentru acest an. Aradul ar urma să găzduiască, în perioada 26-27 martie, Campionatul Naţional de aruncări lungi pentru copii 1 şi 2 şi categoriile U16 şi U18, competiţie care se va desfăşura pe stadionul Gloria.

Debutul noului sezon se va da încă de săptămâna viitoare la Bucureşti, mai exact de pe 16 ianuarie, cu prima etapă a Campionatelor Naţionale de sală, a doua rundă fiind programată o săptămână mai târziu, pentru ca finala să aibă loc în perioada 5-6 februarie, tot în Capitală. FRA anunţă în calendar şi competiţiile internaţionale, astfel încât în 13 februarie este programat la Sofia, în Bulgaria, Campionatul Balcanic de sală pentru categoria U20, iar o săptămână mai târziu, în 20 februarie, se va desfăşura la Istanbul, în Turcia, Balcanicul de sală pentru seniori.

Balcanice de sală, în februarie, Europene în martie

În perioada 26-28 februarie vor avea loc Campionatul Naţional U20 şi Naţionalele de aruncări lungi pentru categoriile U20, U23 şi seniori, ambele la Bucureşti. Campionatul Naţional U18 ar trebui să aibă loc în perioada 5-6 martie, la Bucureşti, după care urmează două întreceri internaţionale, Europeanul de sală pentru seniori (Torun, Polonia), în 5-7 martie şi pe 13-14 martie Cupa Europei de aruncări lungi, la Leiria, în Portugalia. În aceeaşi perioadă se va desfăşura, la Bacău, Campionatul Naţional U16. Luna martie se încheie cu Naţionalele de aruncări lungi de la Arad, de pe „Gloria”. Profesorul Constantin Miclea, antrenor al secţiei de atletism la CSM Arad, anunţă venirea la Arad a lotului naţional de aruncări lungi, încă de la începutul săptămânii viitoare:

Olimpicul Firfirică, în pregătire la Arad! Lotul naţional de aruncări vine pe Gloria

De luni vine la Arad, în pregătire pe Gloria, Alin Firfirică, calificat la Jocurile Olimpice în proba de disc, campion european de tineret şi ocupant al locului patru la Mondiale. Se va pregăti aici, alături de colegele lui. Apoi, din 1 februarie, şi-a anunţat prezenţa şi Mihaela Melinte (n.r. fostă campioană europeană şi mondială la aruncarea ciocanului), cu sportivii ei. Vrem să ducem la Arad, în martie, nu doar Naţionalele de copii şi juniori, ci şi cele de seniori la aruncări lungi, vom discuta în acest sens cu Federaţia”, conform CSM Arad.

În ceea ce îl priveşte pe Denis Both, atlet legitimat la CSM Arad, vicecampion naţional de seniori la aruncarea suliţei, antrenorul său îi prevede în continuare un viitor frumos. Constantin Miclea nu exclude nici posibilitatea ca elevul său să reuşească calificarea la Jocurile Olimpice din vara acestui an:

Se pregăteşte foarte bine, progresează de la o zi la alta şi cred că poate arunca oricând peste 80 de metri. A fost deja anunţat că e în lotul pentru Cupa Europei de la Leiria şi pentru Jocurile Mondiale Universitare din vară, el fiind student. De asemenea, avem tot în vară Balcanice şi cine ştie, poate aruncă peste 82 de metri şi reuşeşte să meargă şi la Jocurile Olimpice. Baremul e valabil până în luna iunie, deci poate obţine acest rezultat în prima parte a anului, la competiţiile oficiale la care participă. Cel mai bun rezultat al său a fost în octombrie, anul trecut, la Arad, când la un concurs a reuşit să dea peste 76 de metri, la Naţionale a aruncat cel mai mult 74 de metri”, conform CSM Arad.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.