taietoriSâmbătă, la Pecica, se va derula Campionatul Naţional al Tăietorilor de lemne, STIHL Timbersports. Opt competitori se vor duela pentru titlul de campion naţional şi participant la Mondialele din această toamnă, din Austria. Pe scena din Parcul Sfânta Treime, începând cu ora 15, vor concura: Ioan Nyamcsuk şi Ionel Marniţa, componenţi ai clubului CS Timbersport West Arad, Costel Pleş Huedin-Cluj, Nagy Botond, Dan Petrescu, Nagy Csongor, Carol Palfi şi Cristian Marina, de la GV Team Săcueni.
Probele de concurs în care se vor întrece participantii sâmbătă, dar şi la mondialele din toamnă sunt: tăierea cu joagărul, tăierea pe orizontală, tăierea cu motoferăstrăul STIHL MS660, tăierea pe verticală şi tăierea la înălţime. În afara concursului va avea loc un show demonstrativ de tăiere cu aşa-numitul „Hot saw”, un super motoferăstrău care are puterea unui autovehicul si este manevrat de un singur om. Cu 60 de cai putere şi o viteză a lanţului de 240 km/h, super motoferăstrăul taie trei felii dintr-un buştean gros de 50 cm, în mai puţin de 8 secunde.
Organizatorii evenimentului sunt: Stihl România, AS CS TIMBERSPORTS WEST Arad , SC Gamanor SRL Arad, reprezentată prin Aurel Ionescu şi Primăria oraşului Pecica.

Recomandările redacției