NATO trece prin Arad ca să ajungă la Saber Guardian 2019

0
741

Încă de la începutul lunii, arădenii au avut parte de mai multe avioane și elicoptere care au traversat orașul și care i-au făcut pe toți să iasă afară ca să vadă ce se întâmplă dacă se întâmplă ceva. Pe lângă atenția care ne-a fost captată de numeroasele zboruri pe deasupra noastră, în după-masa zilei de ieri, autostrada a fost acaparată de o mulțime de utilaje ale armatei care circulau pe direcția Nădlac-Arad. 

Astfel, curiozitatea a făcut să vrem să știm mai exact ce se întâmplă și, conform Statului Major al Apărării, de pare că este vorba despre Saber Guardian 2019, mai exact „Aproximativ 13.500 de militari din șase țări (Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, România, Ungaria și Statele Unite ale Americii) vor participa, în perioada 3-24 iunie, la exercițiul multinațional Saber Guardian 2019 (SG19), condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR) și Statul Major al Forțelor Terestre al Armatei României, care se va desfășura pe teritoriile Bulgariei, României și Ungariei.
SG19 are ca principal obiectiv evidențierea coeziunii, unității și solidarității statelor partenere şi aliate în vederea apărării împotriva oricărei agresiuni, în special prin posibilitatea de mobilizare rapidă și concentrare a forțelor în timp scurt, oriunde în Europa“.

În această dimineață, la Sala Ferdinant a Palatului Administrativ, a avut loc o întâlnire unde o echipă de afaceri civile americană, formată dintr-un ofițer și trei subofițeri, a avut o discuție legată de tranzitarea orașului pentru a putea participa la exercițiul Saber Guardian 2019. Aceștia au vrut să se asigure că nu există nici un fel de neînțelegere și că, în cazul în care vor avea nevoie, autoritățile orașului nostru sunt dispuse să intervină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.