Nava amiral a Poliţiei de Frontieră a părăsit, duminică, Portul Constanţa, urmând să supravegheze timp de trei luni frontierele Europei din Marea Mediterană, într-o misiune de contracarare a fenomenului de migraţie ilegală, relatează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, la frontierele maritime ale Italiei şi Greciei se va desfăşura, anul viitor, o nouă etapă a Operaţiunii Comune „Triton 2016”, organizată sub egida Frontex, în cadrul proiectului Reţeaua Europeană de Patrulare (EPN), la care va participa, conform angajamentelor asumate de România ca stat membru, şi Poliţia de Frontieră Română, prin detaşarea navei maritime de patrulare şi intervenţie ”Ştefan cel Mare” din cadrul Gărzii de Coastă, echipajul aflat la bord fiind format din 21 de poliţişti de frontieră.

Obiectivul principal al acţiunii este de a contracara fenomenul de migraţie ilegală la frontiera externă a Uniunii Europene. Operaţiunea se va desfăşura în Marea Mediterană, timp de trei luni, nava ”Ştefan cel Mare” urmând să execute misiuni individuale de patrulare, cercetare, de căutare şi salvare, alături de celelalte state membre UE participante la misiune.

Recomandările redacției