Ne-au luat-o înainte: primul centru de vaccinare drive-thru este la Deva

0
378

Deși Horea Timiș de la Arad ne-a obișnuit cu tot felul de idei neobișnuite și „pilot” pentru România, iată că și alte Direcții de Sănătate Publică din țară vin cu lucruri inovatoare. 

Astfel, la Deva a fost înființat primul centru de vaccinare drive-thru din România. Acest mecanism este foarte ușor, ținând cont de faptul că din mașină se va scoate brațul pe geam și se va face vaccinarea. 

Persoanele vaccinate vor mai rămâne 15 minute pentru a se identifica eventualele reacții adverse și pentru eliberarea adeverinței de vaccinare. 

De asemenea, pentru vaccinarea în acest centru nu va fi nevoie de programare. 

Horea Timiș a prezentat la el pe facebook cu ce se ocupă DSP Arad și și-a exprimat nemulțumirea privind gradul dezvoltării digitalizării în domeniul sănătății:  

„Un mic exemplu cu ce ne ocupam noi pe la Arad așa ca și fapt divers,…până MS o să aibă un departament de digitalizare , că tot este la modă cuvântul acesta în strategii. Noi nu am mai avut răbdare. 

Robotul „Florina” folosește inteligența artificială în anchetele epidemiologice, practic sună cetățenii pozitivi și preia o parte din date care sunt redundante și consumatoare de timp pentru medici și sună în 10 minute cam 300 de pacienți și face anchetă și o scoate la imprimantă. Are un grad de realizare a anchetelor de 75-80%. Vă imaginați cât ne lua asta ??? Dar „Florina” ar putea suna și toți pozitivii din Ro…dar…nu în Ro. 

De ani mă rog de toți miniștrii sănătății să dezvoltăm practic partea de inovație și digitalizare dar pragmatic …și au fost numai comisii si comisii. 

Cum ajung acolo parcă sunt vrăjiți să nu mai facă nimic concret. 

Acum din nou de la capăt, alți miniștrii altă comisie…cred că am obosit, de asta o să scoatem proiect după proiect că nu mai avem răbdare să așteptăm un cadru legal.” 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.