Ne merităm soarta, cu așa politicieni

0
251

de VOICU SIDA 

Vedeți, de cele mai multe ori prima impresie înșeală. De câte ori nu și-a făcut apariția pe scena politică un politician sau o grupare nouă, un partid nou, care să ne dea speranțe? De câte ori, în astfel de cazuri, nu am exclamat: în sfârșit, a apărut cineva care să ne reprezinte, în care să avem încredere? Iar timpul a demonstrat că nu e nimic nou…

Dar poporul acesta tot speră că doară, doară le va mai îndrepta Dumnezeu mințile politicienilor și către noi, către popor, ceea ce nu prea aș mai crede.

Am văzut cu toții pe la posturile de televiziune, în presa scrisă sau pe rețelele de socializare ce se întâmplă în Guvern. Asta ne mai lipsea acum, în această pandemie, când mor oamenii pe capete prin spitale și nu sunt locuri la ATI, o criză politică. USR – PLUS a demonstrat prin asta că este un partid iresponsabil, că nu le pasă de viețile oamenilor. Că doar omul lor a fost la conducerea Ministerului Sănătății.

Era de așteptat să se întâmple așa ceva. Guvernul era prea pestriț, neînțelegerile au fost de la început. Mă mir că a durat atât de mult colaborarea și „buna înțelegere”. Cei de la USR – PLUS au stat încă prea mult la guvernare. Acesta nu este un partid, este o adunătură de caractere. Să părăsești cel mai important minister, să nu te gândești la oamenii care mor și care nu au nici măcar condițiile minime în spitale, ba chiar decedații au fost puși în niște saci și înmormântați ca niște fiare sălbatice…

Măi, politicienilor este vorba despre o ființă umană, totuși! Mergeți printre oameni, să vă vedeți oglinda guvernării.

Toată lumea este dezamăgită de clasa politică, mai ales de cei din USR – PLUS. Acum au primit nota, când au lăsat țara fără Ministerul Sănătății, care le aparținea. Dar este o vorbă: „Cine se aseamănă, se adună“. Iar vorba asta se potrivește perfect actualei guvernări.

Din punctul meu de vedere, i-aș trimite acasă și aș lua la guvernare PSD. Fără Ciolacu și mai câteva persoane de la PNL, care trebuie trimise în rezervă, s-ar face o guvernare mai stabilă decât ce avem acum. În plus, tandemul PNL – PSD nu este unul nou pentru scena politică românească, cele două partide care se „urăsc de moarte“ au mai colaborat și în trecut. Dar să nu credem că le pasă lor de popor, am fi prea naivi să credem asta. Vor ciolanul cel mai gros, numai dracu îi știe cât mai pot să roadă din el.

Una peste alta, însă ne merităm soarta. Noi i-am votat. Măcar data viitoare să nu ne mai ardem. Problema noastră este că românul uită repede, mai ales atunci când ies politicienii cu fel de fel de promisiuni și minciuni. Dar până atunci mai sunt câțiva ani, pentru că anticipate nu vor mai fi niciodată, că nu se știe care mai ajunge la OS.

VOICU SIDA 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.