ACS Poli Timişoara revine în Liga a II-a după două sezoane consecutive petrecute în primul eşalon fotbalistic. Odată cu retrogradarea, formaţia bănăţeană se desparte de antrenorul care a pregătit-o în ultimele etape din play-out.
ACS Poli şi-a întrerupt colaborarea cu antrenorul Adrian Neaga, numit înaintea jocului cu Dinamo, din etapa a 6-a a play-out-ului. Acesta
i-a luat locul demisului Leo Grozavu, înlocuitorul în iarnă al lui Ionuţ Popa. Înainte să fie numit antrenor, Neaga a ocupat funcţia de director sportiv, pe care a deţinut-o încă din sezonul trecut.
„Poli Timişoara îi mulţumeşte lui Adrian Neaga pentru munca pe care a depus-o la clubul nostru, în calitate de director sportiv, respectiv în cea de antrenor. Îi urăm mult succes mai departe lui Rică în cariera de tehnician!”, a transmis ACS Poli pe pagina sa de facebook, echipă care a mai anunţat şi că, în scurt timp, va anunţa noul staff pentru Liga a II-a.
Dacă anul trecut s-a salvat de la retrogradare în ultima etapă, în această ediţie de Liga 1, ACS Poli a ocupat penultima poziţie în clasament şi a picat în Liga a II-a, campionat din care a reuşit în scurta sa existenţă două promovări.
Conducerea clubului va anunța în perioada următoare programul echipei și componența noului staff tehnic. Totodată, președintele Radu Birlică, se va reîntâlni cu sponsorii interesați de continuarea activității în B. De asemenea acesta a avut o discuție cu o parte din suporterii echipei, cărora le-a prezentat și un posibil lot „de criză”. Conform cronicavioleta.ro, cei de la ACS Poli își doresc să rămână o parte dintre componenții vechiului lot, precum Curileac, Smaranda, Haruț, Cochințu, Melinte, Străuț, Artean, Oprea, Bîrnoi, Drăghici, Popovici și Doman. Dintre aceștia însă se încearcă vânzarea lui Artean, Haruț și/sau Bîrnoi pentru acoperirea unei părți din ”gaura” financiară. Jucătorii care revin din împrumuturi ar putea fi și ei păstrați, așa cum e cazul lui Mario Contra, Golda, Bocșan (înapoi de la Ripensia), Radu Motreanu (ASU Poli), Cătălin Doman (Călărași), Fridrich, Daniel Filip, David Filip, Cr. Pădurariu (CSM Lugoj), Po­dină (Reșița), Pop, Totic (Ghiroda) sau Sporin (Giarmata). Iar lotul poate fi completat cu juniori precum Ochea, Dorobanțu, Nafi și Popan.

Recomandările redacției