Neaga prefațează debutul de la Hunedoara: „Meci important, dar nu capital”

0
201

Odată cu reluarea campionatului în Liga a 3-a, Rică Neaga și achizițiile sebișene la nivel de lot dau primul examen adevărat. FC Hunedoara nu îi va aștepta cu flori pe cei de la Național, existând destule ambiții și orgolii la mijloc, atâta timp cât „sub furnale” au ajuns patru foști fotbaliști ai grupării de pe malul Crișului Alb. Bozian e cap de listă, însă și Păduraru sau Lazea vor dori să demonstreze că s-a renunțat prea ușor la serviciile lor. În fine, Mardare e suspendat.
Neaga e conștient de gradul de dificultate al întâlnirii, dar nu crede că se va decide ceva sâm­bătă. „Orice început e dificil și important. Alături de mine au sosit destui fotbaliști noi în această iarnă, e normal că ne dorim să debutăm cu dreptul. Partida e importantă, dar nu capitală. Indiferent de rezultatul de la Hunedoara, șansele noastre la promovare nu cred că vor scădea sau vor crește. Se știe că ne propunem să ajungem în Liga a II-a, doar că, din păcate, nu depindem doar de noi. Prin urmare, jucătorii nu trebuie să aibă presiunea promovării, ci să luăm fiecare meci în parte, încercând să scoatem maxim în fiecare etapă. Atâta timp cât mai avem șanse matematice vom lupta pentru locul 1, dar nu e un capăt de țară dacă nu-l vom obține”, a precizat antrenorul Sebișului.
Vorbind mai aplicat despre deplasarea de la Hunedoara, Rică Neaga a adăugat:„Am văzut amicalul lor cu Galda de Jos și mi-am dat seama că avem de-a face cu o echipă bună, agresivă în sensul bun al cuvântului, care va dori să câștige cu orice preț împotriva noastră. Din punct de vedere al valorii lotului, cred că stăm mai bine. Majoritatea jucătorilor noștri merită să evolueze mai sus, au un caracter bun, dar asta trebuie să demonstreze și pe teren. Din păcate, avem un minus la capitolul omogenitate față de hunedoreni, dar sperăm să compensăm prin valoare individuală și atitudine”.
Probabil, unul dintre atuul „corbilor” va fi aportul suporterilor. „Din punctul meu de vedere, mi-aș dori un stadion plin. Și eu am fost fotbalist, am jucat la un anumit nivel și întotdeauna am fost mai motivat când tribunele au fost pline”, mai consideră Neaga.
Sebișenii nu au nicio problemă de lot înainte de deplasarea în județul vecin, pentru partida programată sâmbătă, la ora 15.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.