neagujucDacă în birouri UTA e conectată la aparate, în „iarbă” UTA trăiește prin ambiția și devotamentul unor jucători care la primul lor amical au bătut-o pe Banatul Sânicolau Mic la scor de polo: 11-0. Având în vedere inferioritatea evidentă a adversarilor, dar și faptul că a fost prima apariție în această formulă a noii echipe „textiliste”, se poate vorbi foarte puțin despre acest meci din punct de vedere tehnico-tactic.
De fapt și antrenorul de conjunctură al arădenilor a recunoscut asta, dar ne-a mărturisit că a insistat pe aspectul motivațional. „Îi intreb de două zile pe jucători dacă știu cu adevărat cine e UTA, dacă știu că alături de Steaua și Dinamo spui automat UTA. I-am atenționat că astăzi vom juca cu UTA pe piept și toată lumea ne va caracteriza pornind de aici. Nu contează că ai venit în probe și te numești Popescu sau Țoțu, în tribune o să se vorbească despre UTA. Adevărata UTA, care a câștigat șase titluri de campioană, iar în ultimii ani a avut tot timpul pretenții de promovare. Practic, am dorit să joace pentru culorile pe care le poartă”, a punctat Neagu.
„Tactic nu le puteam cere prea mult la câte antrenamente am făcut împreună, le-am spus să fie relaxați și să joace doar ce știu. Una peste alta, mi-a plăcut ce am văzut astăzi, practic atmosfera destinsă, prietenească de la antrenamente s-a reflectat în meciul cu băieții de la Sînicolau”, a continuat fotbalistul de bandă stânga. Acesta a ținut să le mulțumească și spectatorilor care și-au arătat căldura față de utiști la finalul testului cu Banatul: „Mulțumesc suporterilor pentru susținere și aplauze. Am văzut și băieți din galerie, ceea ce înseamnă că ei își dau seama că UTA încă e UTA”.
În fine, fotbalistul de 28 de ani a ținut să precizeze care este statutul său la echipă. „Mă ocup de antrenamente și încerc să-i fac pe acești băieți să joace din plăcere. Eu sunt colegul și prietenul lor, poate un pic mentor pentru cei mai tineri, dar în orice caz nu sunt antrenorul lor. Că unii dintre ei rămân pentru mine la Arad e partea a doua, dar rolul principal în acest sens îl are Giovanni. El vorbește zilnic cu ei și încearcă să le ridice moralul”, a încheiat George Neagu.

Recomandările redacției