neagutgDupă cum se știe, la ora actuală, „Bătrâna Doamnă” este în imposibilitatea de a alinia un prim „unsprezece” . Doar   George Neagu, Dacian Bîrză, Cristian Monac, Dan Raț, Alex Gornic și Cornel Ene (CFR Cluj încă nu și-a redirecționat fotbalistul spre o altă grupare) mai au datoria conform contractelor să se prezinte la antrenamente, dacă și când acestea vor fi reluate. Ar mai fi și noile achiziții „mar­țiene”, Pogacics, Selagea și Zanardini, cu mențiunea că înțelegerile lor nu au fost încă depuse la Federație.
Dintre cei menționați, Neagu este cel mai vechi component al echipei, mai ales că fotbalistul de bandă stângă este la a doua aventură în „alb-roșu” după sezonul 2010-2011. Acesta spune că a ajuns chiar să aibă sentimente puternice pentru cea mai titrată echipă din Provincie, punând-o pe aceasta pe primul plan în fața intereselor personale. „Am auzit și de posibilitatea ca Atletico să preia clubul și implicit să renunțe la fotba­liștii mai experimentați din afara Aradului. Vă spun sincer că m-aș bucura ca UTA să-și rezolve problemele chiar dacă eu voi fi dat afară. Prea a pătimit această echipă în ultimii ani, important este să-i fie odată bine și să meargă într-o direcție bună”, a precizat utistul, care, pe de altă parte, e optimist și cu privire la viitorul clubului sub conducerea lui Giovanni Catanzariti sau Adrian Marțian.
„Cel mai important ar fi să ne reunim odată, să începem antrenamentele într-o formulă cât mai aproape de cea în care vom evolua în campionat, căci deja s-a pierdut timp prețios. Din păcate, am înțeles că până miercuri sunt slabe șanse să ne întâlnim cu toții și să începem o pregătire în echipă, nu așa cum facem fiecare pe unde și cum putem. Personal, nu cred că ar fi târziu să mai facem un lot cu care să ne clasăm în primele 5-6 formații până în iarnă, după care, cu o strategie bună între tur și retur, putem spera la mai mult în primăvară”, mai consideră Neagu, care în aceste zile se pregătește de unul singur la noul său domiciliu din Orăștie.
Fotbalistul a avut două oferte bune în această vară, dar nu le-a dat curs. Teoretic, el putea deveni liber de contract atâta timp cât are restanțe salariale de trei luni de zile (de pe 15 iulie de 4 luni), însă nu a ales această cale. „Poate sunt inconștient, dar nu am dorit să aleg această cale. Așa s-a întâmplat să o refuz pe Universitatea Cluj și CSU Craiova, aceștia din urmă chiar insistând foarte mult. Nu știu, eu trăiesc încă cu speranța că va fi bine la Arad și o să pot să-mi fac treaba în condiții bune”, a încheiat George Neagu.

Recomandările redacției