Neamţ veritabil, sau un oarecare şvab?

1
422

Duminică scriam în  Agora, cu mult înainte de aflarea rezultatului, că România este oricum în câştig cu faptul că preşedintele se va alege dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis. Că oricare dintre ei va fi ales preşedinte, va conduce ţara mai bine, cu totul altfel decât Traian Băsescu, matrozul care a administrat România ca pe un vapor, în care el singur tăia şi spânzura. A fost ales Klaus Iohannis, neamţul care avea ca slogan „România lucrului bine făcut“.

Această alegere cu un scor concludent, care s-a făcut printr-o participare masivă la vot demonstrează fără nici olecuţă de tăgadă că o bună parte din populaţia României s-a maturizat politic.  Şi ce-i mai îmbucurător este că această groasă pătură a populaţiei este cea tânără. Aceştia au venit la vot şi au dovedit că sunt o forţă. Nu discut aici despre motivele care i-au mânat în luptă. Cel mai importat este că au votat, căci până la aceste alegeri păreau o masă amorfă, indiferentă şi blazată.

Sincer, nu credeam că Victor Ponta va fi bătut de către Klaus Iohannis. De fapt Klaus nici nu l-a bătut pe Victor, ci pur şi simplu l-a pulverizat, aşa cum se pulverizează un insecticid pe o grămadă de muşte. Scorul a fost cotropitor! Ce deducem noi de aici? Noi de aici deducem că de acum înainte se va face un altfel de politică. Că Klaus Iohannis va construi „România lucrului bine făcut“ conform caracterului lui de neamţ trăit printre români. Căci un neamţ trăit printre nemţi nu ar reuşi niciodată acest lucru, trebuie să-i cunoşti bine pe români ca să te poţi mişca printre ei în mod natural. Şi acest sibian poate să facă din România o ţară populată de oameni care nu mai pot fi manipulaţi ca până acum. Sper ca de acum înainte demagogii (au fost, sunt şi vor fi demagogi în vecii vecilor, fără amin) vor fi imediat depistaţi de populaţie şi vor fi trimişti la plimbare. Iohannis va deştepta cetăţenii să nu mai creadă orbeşte în politicieni. Prin contaminare, mulţi români au luat de la cei tineri din simpatia lor pentru neamţ, ceea ce nu-i rău. E chiar bine să ai încredere în preşedintele ţării tale, doar el este primul cetăţean al naţiunii. Cetăţean care a declarat că el este „un preşedinte liber“.

Dar… Dar… Dar…

Dar: dacă Klaus Iohannis adună în jurul său penalii din jurul lui Băsescu; dacă preşedintele îşi compune o ceată de consilieri neprofesionişti, pe criterii pur politice; dacă vom vedea că Justiţia Independentă continuă să aresteze hoţi, evazionişti, mituitori şi mituiţi doar dintr-o parte a politicii; dacă Klaus începe să deie cu piciorul în minge şi-şi cumperă jambiere de o anumită culoare; dacă neamţul apare la televizor mai des decât Florin Piersic, Guţă sau Iordănescu; dacă dă indicaţii în mod public unei instanţe superioare ce să facă; dacă Iohannis decide public care din televiziuni sunt ok şi care sunt naşpa; dacă…

Ei bine, dacă toate astea fi-vor întâmplate, atunci Klaus Iohannis nu va face  dovada că e neamţ, ci că este mai degrabă o gloabă de şvab mincinos. Dar să nu judecăm apriori!

Aşteptăm să treacă timpul…

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.