Nedeea de la Mădrigeşti, o serbare câmpenească de succes

0
360

Sâmbăta trecută au avut loc mai multe activități culturale în Mădrigești – sat aparținând de comuna Brazii (alături de satele, Buceava, Şoimuş, Iacobini, Secaş), mai precis în Poiana Sădișor.
Etapă de Rally Sprint
Printre ele s-a numărat și  etapa a II-a a Campionatului Regional de Rally Sprint. Acesta a început în jurul orei 9, derulându-se fără nici un fel de incidente. „Traseul stabilit s-a parcurs cu bine, fără nici un fel de incidente ori accidente, ceea ce este îmbucurător“ au precizat organizatorii.
Au fost premiați un număr de 17 piloți: Vrasza Ovidiu, Lucaci Johan, Marcovici Adrian, Uram AndreiSamuil Mircea, Mayer Claudiu, Frandoș Adrian, Krepelka, Szarad Zoltan, Buterean Gigi, negrilă Cosmin, Roiban Alecs, Costin Marius, Martincsek Zoltan, Saliștean Călin, Kasler Richard, Rinder Voicu.
Premiile au fost înmânate de de­putatul Eusebiu Pistru, primarul Ioan Vesa și viceprimarul Nicușor Vesa.
Nedeea, la a VI-a ediție
Cuvântul primarului Ioan vesa a deschis sărbătoarea, acesta urându-le tuturor un călduros bun venit.
„Ne bucurăm că vă avem oaspeți din nou în aceste frumoase locuri, în Poiana Sădișor, la a VI-a ediție a acestei manifestări câmpenești. Știu că majoritatea dintre dumneavostră aveți treabă multă, de aceea mă bucur și vă mulțumesc că ați hotărât să fiți aici, alături de noi. Mulțumiri se cuvin și Consiliului Județean și Centrului Cultural Arad pentru sprijinul acordat în susținerea acestei ediții. Anul acesta va mai fi încă o nedeie în satul Secaș ce se va desfășura odată cu finalizarea lucrărilor finanațate prin fonduri UE“ a precizat printre altele primarul comunei Brazii, Ioan Vesa.
Programul artistic a cuprins: Ansamblul Țării Zărandului, a Școlii din Pleșcuța – însoțiți de primarul comunei Pleșcuța, Viorel Grozav.
Au ținut de asemenea să fie prezenți la nedeie și deputatul Dorel Căprar, împreună cu consilierul județean Florin Tripa.
Toți cei prezenți la această activitate au fost serviți cu fasole cu ciolan, preparat culinat tradițional în zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.