Nedeia de la Gorun, din satul Vidra, reînvie

0
573

După o lungă perioadă de timp, vestita Nedeie de la Gorun din satul Vidra, reînvie datorită inițiativei doamnei Iulia Lung, o femeie nu demult venită în sat, unde și-a cumpărat o casă. Este de remarcat faptul că este o persoană care iubește tradiția și folclorul din zona moților.
Deși vremea capricioasă i-a împiedicat foarte mult activitatea, evenimentul s-a ținut totuși, în Căminul Cultural din Vidra. Sprijin a avut din partea Consiliului Județean și a Centrului Cultural Județean, directorul Ionel Bulbuc fiind prezent la eveniment. Doamna Iulia a fost ajutată și de către autoritățile locale – primărie.
În deschiderea programului a fost oficiată o slujbă de binecuvântare de către un sobor de preoți, în frunte cu preotul paroh Bujor Nicoară. După aceea, doamna Iulia a vorbit despre „Tradiții și folcor“, la care primarul Radu Giurgelea a salutat prezența celor care se aflau la eveniment, luând cuvântul.
Fosta localnică, Carolina Ilica, a precizat că și-a lăsat alte lucruri mai grele ca să vină în satul ei natal. A fost un program bogat în tradiții și folclor, au cântat Riana Giurgelea, Luiza Ghilea, Denisa Pascu, Roxana Negru, Alex Pop, Cosmina Brădean și alții. Cei prezenți au putut consuma mâncare tradițională, după care a urmat un bal cu taraful Nicu Ghilea. Prezent a fost și Ansamblul Slătioara. Au mai fost prezenți copiii Liceului Ioan Buteanu,
ansamblul din Pleșcuța și alții.
Voicu Sida

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.