Nedeia din Dieci a adunat un public numeros

0
709

dieci 7 dieci 6 dieci 5 dieci 4 dieci 3 dieci 2 dieci 1Duminica trecută a avut loc în comuna Dieci tradiţionala nedeie. La eveniment au luat parte mai multe ansambluri folclorice care au încântat publicul prezent. Înainte de orele amiezii au avut loc mai multe manifestări sportive.
Prima dată s-a desfăşurat un meci de oină, între echipele Dieci şi Almaş, iar după aceea au avut loc meciuri de fotbal, între Dieci-Revetiş şi Crocna-Almaş. „Intenţia noastră a fost să fim prezenţi la ora 16, întrucât atunci trebuiau să so­sească invitaţii şi oficialităţile”, ne-a spus Liviu Burtă, primarul comunei Dieci.
În toate comunele în care am fost prezenţi la manifestări similare, celor prezenţi le-a fost oferită mâncare specifică zonei. La intrarea în comună am stat de vorbă cu un localnic, care se arăta încântat de ceea ce avea să urmeze.
„Eu zic că este bine venită câte o activitate de acest fel o dată pe an. Oamenii mai ies la o vorbă, mai discută de cele bune, de cele rele. Eu am o părere bună despre actualul primar, acum nu se poate face totul într-o singură zi, mai ales că dumnealui este la primul mandat. Se vede că se străduieşte să facă treabă, numai că toţi se plâng că nu sunt bani. Doar vor veni şi vremuri mai bune”, ne-a spus Ioan Toc, în vârstă de 73 de ani.
La spectacolul oferit publicului larg a fost deschis de către primarul Liviu Burtă care a dresat cuvântul de bun venit celor prezenţi la evenimente. „Vă mulţumesc pentru faptul că aţi venit în număr atât de mare la acest eveniment. Asta înseamnă că iubiţi primarul şi că răspundeţi prezent la invitaţie. Este necesară câte o asemenea zi pe an, lumea se mai destinde se mai deslipeşte câteva ore de muncile de zi cu zi”, a spus primarul în faţa publicului prezent.
Ulterior a luat cuvântul şi deputatul Eusebiu Pistru care a ţinut să sublinieze faptul că va ajuta comuna Dieci ori de câte ori va putea. La activitate au mai luat parte şi Valer Zgârdea, şeful Cancelariei Prefectului, consilierul judeţean Florin Tripa, primarii din Moneasa, Dezna, Buteni şi Gurahonţ.
De asemenea, a luat cuvântul şi directorul Căminului Cultural Dieci, Gheorghe Ţîţ, care a punctat activitatea depusă. „Eu am făcut să se cunoască, sau mai bine spus să se audă de comuna Dieci, prin ansamblul Junii Dieciului, cu care m-am dus în diferite turnee atât în ţară, cât şi peste hotare. Am dansatori cu care mă mândresc de la o zi la alta şi doresc să subliniez faptul că am sprijin din partea primarului ori de câte ori am solicitat, în limita posibilităţilor. Sunt două cântăreţe de muzică populară, Cosmina Brădean şi Vanina Rus, cu care voi merge înainte”, a spus Gheorghe Ţîţ.
În faţa publicului prezent au evoluat: Lioara din Buteni, formaţia din Dezna, Aldeşteana cu Căluşari şi gazdele cu dansuri din mai multe zone ale judeţului.
Au cântat pe scenă şi au fost aplaudate la scenă deschisă Cosmina Brădean şi Vanina Rus, cu cântece din zonă, dar şi Lenuţa Boroş din Ineu.
În cadrul evenimentului au fost făcute trei ceaune cu ciolan cu fasole, gulaş şi papricaş, iar cei prezenţi la evenimentele prilejuire de nedeie au putut gusta din aceste preparate minunate.
Trei dintre spectatori au fost norocoşii câştigători la tombolă, intrând în posesia unor aparate de uz casnic.
Sărbătoarea a ţinut până în zori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.