Negii: tratament și metode de prevenire a apariției lor

0
158

Orice om își dorește o piele fină, frumoasă, lipsită de puncte negre, coșuri sau negi. Azi vorbim despre negii inestetici, tratament și metode de prevenire a aparitiei lor. Dar află că poţi scăpa de această problemă inestetică.
Sfaturile dermatologilor sunt puţine la număr, foarte utile şi deloc complicate.
Tratament
Primul pas este un sistem imunitar sănătos. Dacă rezolvați această proble­mă, negii vor dispărea de la sine. Vindecarea va dura ceva timp și negii vor dispărea mai greu. Între timp, virusul care cauzează negii poate migra în altă parte a corpului.
În momentul tratării, dermato­logii recomandă acoperirea negilor pentru a împie­dica răspândirea lor. Aceștia pot fi dați și altor persoane. Este important să te speli pe mâini ori de câte ori îți atingi negul. E indicat să nu tai negii cu lama pentru a nu favoriza răspândirea lor.
Metode de prevenire
Human papillomavirus (HPV) este vi­rusul care duce la apariția negilor. Se răspândește ușor de la un om la altul și se întâlnește peste tot. E greu să te ferești de el, dar poți să o faci cu acești pași:
– evită atingerea negilor altor persoa­ne. Fiecare membru al familiei trebuie să aibă propriul prosop, propria unghieră, lamă de ras, șosete etc.
– curăță orice rană sau tăietură. Dacă intri în contact cu virusul HPV prin tăietură, ți se va răspândi în tot corpul.
– spală-te des pe mâini. Folo­sește să­pun și spală-te cel puțin un minut înainte de a clăti.
– nu sta cu pielea crăpată. Prin crăpăturile pielii intră murdărie și bacterii.
– nu îți roade unghiile și cuticu­lele. Se produc leziuni invizibile ochiu­lui liber, dar vizibile bacteriilor și virușilor din mediul înconjurător.
– poartă șlapi în locurile publice. Fie că mergi la piscină, sală, saună sau băi pu­blice. Sunt locuri murdare, propice dezvoltării bacteriilor.
– tratează hiperhidroza, afecţiunea medicală ce cauzează transpiraţie ex­cesivă. Poate creşte riscul infecţiei cu
HPV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.