Odată cu pierderea în proporție de 90% a șanselor de promovare, Național Sebiș s-a trezit și fără unul dintre fotbaliștii săi importanți. Cosmin Negoescu nu s-a mai prezentat la program în această săptămână și spune că nimeni nu-l mai poate convinge să mai joace la divizionara a treia de pe malul Crișului Alb.
Autor al unui gol la partida de acasă cu Minerul Motru și participant activ la majoritatea acțiunilor de atac ale gazdelor, Negoescu a fost „uitat” pe bancă de Rică Neaga în disputa cu Performanța Ighiu. A fost aruncat – totuși – în luptă din mintul 72, făcând faultul de penalty din care oaspeții au marcat golul de trei puncte. Reproșându-i-se lipsa de atitudine, puternicul „vârf” a decis să părăsească, asumându-și consecințele, echipa.
„Poate nu am găsit ceea ce mă așteptam la Sebiș, iar în plus de asta s-a vorbit de un obiectiv ce, cu tot respectul, era greu de atins în condițiile în care handicapul față de lider era de 8 puncte, și mai aveam alte două formații înaintea noastră. Lotul cu care am început returul e valoros, doar că suferă la relațiile de joc. Apoi, sunt câțiva jucători, cu care ar
fi trebuit avut răbdare. E și
cazul meu, căci veneam după aproape un an de zile în care am fost accidentat. De bine, de rău, eu cred că în meciul cu Motru, mi-am făcut treaba, pentru ca apoi să mă trezesc pe banca de rezerve cu Ighiul. Măcar dacă mi se explica ceva, ar fi vorbit cineva cu mine des­pre asta… În fine, am decis că decât rezervă în Liga a III-a, mai bine stau acasă, lângă familie. Am un copil mic, nu are rost să stau departe de el și de soție ca să nu fiu înțeles deloc la Sebiș. I-am comunicat asta și domnului Călin Cojocaru, cred că această decizie îi ajută și pe ei. Scapă de salariul meu, în condițiile în care e aproape imposibil să mai promoveze. Pe de altă parte, eu mă gândesc să renunț total la fotbal”, ne-a declarat atacantul de 23 de ani.
În aceste condiții, ca și în turul campionatului, Național Sebiș rămâne cu un singur atacant veritabil de careu, Gelu Velici. La cali­tățile sale, senegalezul Keita poate fi folosit al doilea atacant.

Recomandările redacției