Ultimele veşti privind sănătatea fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, aflat de 10 zile în spital în stare gravă, păreau să fie unele liniştitoare luni, fiica sa Zenani afirmând că tatăl ei este ‘foarte bine’, după o vizită la spitalul din Pretoria unde este internat, potrivit AFP.

Zenani Mosizwe Dlamini, născută Mandela, ambasadoarea Africii de sud în Argentina, a făcut această remarcă pentru ziariştii adunaţi în faţa centrului Mediclinic Heart Hospital, din Pretoria.

Duminică, preşedintele sud-african Jacob Zuma a declarat că starea de sănătate a eroului luptei antiapartheid, victimă a unei infecţii pulmonare care recidivează, continuă să se amelioreze, deşi rămâne gravă.

La rândul ei, Graca Machel, soţia laureatului Premiului Nobel pentru pace şi care a păstrat discreţia de la internarea acestuia, la 6 iunie, a rupt tăcerea luni şi a mulţumit pentru numeroasele mesaje de susţinere primite din ţară şi din întreaga lume prin scrisori, SMS-uri, telefon sau pe reţele de socializare.

Nelson Mandela, care urmează să împlinească 95 de ani la 18 iulie, a fost spitalizat de patru ori în ultimii doi ani şi jumătate cu probleme pulmonare.

 

Recomandările redacției