Omul de afaceri Nelu Iordache a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un nou dosar, în care este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani, anunţă DNA, relatează Mediafax.
Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Nelu Iordache, la data faptelor asociat şi administrator al SC Bata Sky Imobiliare SA, pentru evaziune fiscală în formă continuată şi delapidare, firma SC Bata Sky Imobiliare SA, pentru evaziune fiscală în formă continuată, pe Imad Ali, la data faptei administrator al unor societăţi comerciale, pentru com­plicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi pe Mioara Băluţă, la data faptei angajată în cadrul unei bănci şi Luiza Maria Ilie, pentru mărturie mincinoasă.
„În perioada februarie – aprilie 2011, inculpatul Iordache Nelu, în calitatea menţionată mai sus, a înregistrat în contabilitatea SC Bata Sky Imobiliare SA, achiziţii fictive de materiale publicitare promoţionale în valoare totală de 46.356.636,79 lei, din care TVA în cuantum de 8.972.252 lei. Prin aceste demersuri inculpatul a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 8.972.252 lei (echivalentul a 2.133.254 euro), reprezentând TVA dedu­să în mod nelegal. Produsele respective ar fi fost achiziţionate de la două societăţi administrate de inculpatul Imad Ali”, arată DNA în rechizitoriu.
Ulterior, până în ianuarie 2014, Nelu Iordache şi-a însuşit ilegal peste 47 de milioane de lei, bani pe care i-a „justificat” prin simularea unui împrumut pe care
l-ar fi acordat firmei SC Bata Sky Imobiliare SA.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a declarat că se constituie parte civilă în proces cu suma de 8.988.122,01 lei. Procurorii au pus sechestru asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin lui Nelu Iordache şi SC Bata Sky Imobiliare SA.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Recomandările redacției