Nemulțumiri în rândul cetățenilor: buletinele s-ar elibera mai greu decât de obicei

0
944

Eliberarea buletinelor ar dura mai mult decât de obicei, la nivelul întregii țări, conform mai multor surse media. Totul din cauza unei presupuse crize de plastic special pe care se imprimă datele.

Dat fiind faptul că suntem în perioada estivală, cei care vor să plece în străinătate sunt nemulțumiți pentru timpul așteptării eliberării cărților de identitate.

Contractul pentru plasticul folosit ar fi fost încheiat prea târziu, de aici și micile întârzieri ale eliberării documentelor, conform observatornews.ro

Totuși, la nivelul județului Arad, nu există astfel de probleme. Într-adevăr, a fost o perioadă de o lună, în care nu au existat materiale suficiente, cărțile de identitate s-au emis mai greu decât de obicei, dar totuși, în termen legal. Această perioadă este de 30 de zile, plus o perioadă de prelungire de 15 zile.

„La nivelul județului Arad, în acest moment, nu sunt probleme, există folii, materiale pentru tipărirea cărților de identitate. Aceste materiale sunt distribuite de Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI.

Noi, serviciile locale de evidență de pe raza județului, primim cererile efectuate în baza de date pentru emiterea documentelor. Acestea se trimit și se procesează, apoi se tipăresc documentele de identitate, iar toate acestea se efectuează la Biroul Județean de Administrare a Bazelor de Date, care sunt subordonați Ministerului Afacerilor Interne.

Unica problemă este nemulțumirea cetățenilor, care erau obișnuiți cu tipărirea și eliberarea cărților de identitate la șase, șapte zile, deși termenul legal nu a fost depășit. Menționăm că, programările se fac doar online sau la telefon„ ne-a declarat Cristina Oprean-Vlad, director Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor din Arad.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.