Nenorocire într-o familie – o arădeancă și-a ucis copilul cu un cuțit. „Vei fi incinerat, iar cenușa va fi alături de mine, fiule!“

0
1139

Fapte odioase în a doua seara de Paște, în Arad. Un băiat de 10 ani a fost găsit fără suflare într-un apartament de pe strada Abrud, din Micălaca. Aproape de trupul neînsuflețit al copilului zăcea, în stare gravă mama lui. Cei doi au fost găsiți de tatăl băiețelului care a sunat imediat la numărul de urgență 112. Din primele informații, se pare că mama și-a omorât copilul, după care ar fi încercat să-și facă sieși rău.

Mama copilului, în vârstă de 43 de ani i-a tăiat băiatului gâtul, cu un cuțit. Din informațiile pe care le avem, femeia halucina în momentul în care a fost găsită de soț. După îngrijiri la fața locului, femeia a fost transportată cu o ambulanță la spital.

Cazul a ajuns în atenția autorităților. Aceștia fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc moartea băiatului.

Vecinii familiei susțin că n-au auzit zgomote care să ducă cu gândul la o asemenea tragedie. Tatăl copilului a fost plecat luni după masă la Mândruloc, dar înainte de aceasta, vecinii l-au văzut pe bărbat afară, împreună cu băiatul său. Familia chiar avea începută construcția unei case la Mândruloc.

Mama copilul decedat este suspectată de omucidere.

Nimeni nu-și explică nenorocirea

Imaginile din casa în care s-a produs crima sunt îngrozitoare, sfâșâietoare. Crima are ca principal suspect mama, aceasta omorându-și copilul prin tăierea gâtului. Băiețelul a fost găsit plin de sânge, fără suflare, în timp ce mama a putut fi salvată.

Femeia M.O a fost găsită cu multiple plăgi, în special în zona gâtului, dar și pe brațe. A fost însă tratată și salvată de la moarte luni noaptea. Următorul pas a fost supunerea la expertiză psihiatrică. Persoanele mai apropiate familiei și vecinii n-au putut găsi o explicație pentru nenorocire, cut atât mai mult cu cât mama, fusese văzută alături de copil la plimbare, nu cu mult timp înainte de tragedie.

Cazul, unul sfâșâietor a îngrozit arădenii și a făcut înconjurul rețelelor de socializare. Tatăl, cel care și-a găsit copilul într-o baltă de sânge și soția stăpânită de gânduri atât de negre, încât a făcut acte fără discernământ – este devastat. Bărbatul este cunoscut în comunitatea arădeană și implicat în diverse acțiuni, fiind chiar și administrator al unui grup pe Facebook, grup destinat anunțurilor și știrilor legate de trafic. „Drum lin îngeraș. Drum lin către îngerași. Ne vom ruga pentru sufletul tău pur!, i-au transmis pe rețeaua de socializare cunoscuții. „Vei fi incinerat, iar cenușa ta va fi alături de mine. Dragul meu!“, a scris îndurerat tatăl.

Izolarea afectează oamenii vulnerabili

Nu sunt cunoscute motivele pentru care, femeia a recurs la crimă și tentativă de suicid, întrucât, oficial nu avea antecedente psihiatrice. Din informațiile noastre însă, aceasta părea să sufere în ultima perioadă.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a dispus începerea urmăririi penale în rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere.

Arădenii siderați de caz își exprimă opiniile. Unii sunt de părere că pentru asemenea acte necugetate, odioase, motivații sunt și izolarea, măsură la care populația este supusă, pe fondul limitării extinderii COVID-19. Unora, însingurarea le poate dăuna mult emoțional. Nu există justificări pentru uciderea unui copil. Fără îndoială trebuie să conștientizăm și că, oamenilor vulnerabili, izolarea îndelungă le poate face rău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.