Polițiștii locali au luat la pas toate terasele din Arad pentru a verifica modul în care acestea funcționează și dacă nu se abat de la reguli. Au fost identificate 89 de terase care nu dețin documentația prevăzută în Regulamentul de desfășurare a activităților economice și al piețelor: autorizație privind desfășurarea activității de alimentație publică pentru interior; aviz orar funcționare pentru interior; autorizație privind desfășurarea activității de alimentație publică pentru terase de pe domeniul public sau privat; orar suplimentar terasă – Solicitanţii avizului orarului de funcționare pentru terasă au obligația de a cere acordul de ocupare domeniu public terasă, cu 15 zile înainte de deschiderea terasei.
„Toate unitățile respective au fost sancționate cu avertisment scris, urmând ca, în zilele următoare, să fie efectuat un al doilea control, la agenții economici care nu au intrat în legalitate, conform hotãrârii de consiliu local. De această dată, vor fi aplicate sancțiuni acelor deținători de terase care nu au inițiat demersuri de autorizare/avizare ori care își continuă activitatea, deși au primit răspunsuri negative de la compartimentele de specialitate ale Primăriei Municipiului Arad.
Niciun agent economic nu va fi amendat fără să fi fost avertizat în scris, anterior, și să i se fi oferit timpul necesar pentru a obține autorizarea/avizarea (în condițiile în care, majoritatea, funcționează de mai mulți ani și cunosc seria de documente pe care trebuie să le obțină obligatoriu, anual, de la primărie)“, ne-a declarat Ralu Cotrău, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Arad.

Sancțiunile bănești pe care le pot aplica polițiștii locali din cadrul Compartimentului Activitate și Control Comercial se situează între 2.000 și 2.500 lei pentru fiecare articol încălcat, amenda maximă cumulată, conform legislației, fiind de 5.000 lei, cu plata în 15 zile a jumătate din minim.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției