rugbyCu o garnitură tânără şi în marea ei majoritate lipsită de experienţă, Ovidiu Şerban îşi punea speranţe, dar doar cam atât, înaintea unui meci în care „studenţii” porneau clar cu şansa a doua, în faţa fostei prim divizionare.
Meciul – arbitrat slab de trioul Niţulescu (Bucureşti) – Cantor, Cojocnean (ambii din Cluj) – a început în nota de dominare a studenţilor, care şi-au masat adversara în primele zece minute, dar scorul a rămas alb. Iaşiul a marcat eseu după un sfert de oră, la prima apariţie periculoasă în faţa buturilor arădene. Costandache a apropiat Aradul după numai trei minute cu o lovitură de pedeapsă, 3-5. În minutul 27, CSU a rămas în inferioritate, ca urmare a eliminării temporare a lui Marchiş, iar oaspeţii au profitat de avantajul numeric şi au mai pus pe tabelă încă şapte puncte, cu un eseu transformat, 3-12.
Finalul primului mitan a fost încărcat de nervi, Grindei şi încă doi ieşeni au văzut şi ei galben, apoi acelaşi Costandache a stabilit scorul pauzei, 6-12, în urma unei lovituri de pedeapsă.
Meciul avea să se rupă la cinci minute de la reluare, când pentru câteva secunde s-a lăsat iar liniştea în Sînnicolau Mic. Costandache a avut o intrare criminală la un adversar, a primit meritat roşu, dar din fericire, nu a fost vorba despre ceva grav şi meciul a putut continua.
Iaşiul a gestionat bine avantajul şi l-a majorat până la final, 6-18.
Aradul a început meciul în formula: Grindei, Tomaşcu, Floruţ – Moraru, Cosacu – Marchiş, Florea, Ciocan – Afloare, Costandache – Burai, Farcaş, Ene, Ţepurică – Tiron. Pe parcurs au mai jucat: Lionte, Gabor, Rus, Dîngă, Bălţatu, Nastiuc şi Olariu. Studenţii rămân la cota patru în clasamentul condus de Stejarul Buzău şi Poli Iaşi. Etapa viitoare, CSU Arad se deplasează în Valea Jiului, pentru meciul cu Ştiinţa Petroşani.

Recomandările redacției