Vestea că România nu a primit votul pentru aderarea la spaţiul Schengen a fost primită cu indignare şi cu claxoane de şoferii care aşteaptau în această după-amiază să traverseze graniţa cu Ungaria, la punctul de trecere Nădlac 2, conform stiridiaspora.ro.

De-a lungul întregii zile s-au format coloane lungi de camioane, iar timpii de aşteptare au fost foarte mari, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, pentru verificarea documentelor de transport, întrucât, deşi Poliţia de Frontieră a suplimentat numărul angajaţilor şi al arterelor de control, fluxul este limitat de lipsa de personal pe partea ungară, potrivit Rador.

Şoferii au fost dezamăgiţi că situaţia nu se va schimba în viitorul apropiat. Iată câteva dntre reacțiile culese din Vama Nădlac de corespondentul RRA:

– Stau de 3 ore la coadă. De atâţia ani de zile numai Vama Nădlac e nesuportabilă. Ce să mai zici, tată, că-n România e scuipată (n.r. de restul) Europei! Atâta este!

– Păi ce să spunem dom’le? Dvs nu vedeţi ce este aici? Cozi kilometrice, stai câte 10 opre la rând cu camioanele, stai 4-5 ore cu maşinile mici. Asta e, ne merităm soarta!

– La noi europarlamentarii de la Bruxelles dorm, nu fac altceva. Ei nu ne apără drepturile noastre, noi suntem judecaţi în stradă ca pe ultimele gunoaie ale Europei.

– Lumea claxonează în semn de protest. Un semn de protest, tată, pentru că uite, uite, uite-te cum stăm la coadă! E inadmisibil!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției