Nesimțirea unora poate costa vieți

0
640

Un incident revoltător, relatat de către personalul unui echipaj SMURD pe pagina de Facebook a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, a făcut înconjurul țării.

Un şofer a blocat o ambulanţă care urma să preia un pacient aflat în comă. „Oare cum am putea scoate targa din autospecială și prelua pacientul, azi un bolnav în comă, dacă apoape zilnic sunt conducători auto care parchează «doar câteva secunde» în uşa SMURD-ului?”.

Un șofer din Arad a blocat accesul într-o ambulanță aflată în misiune, care urma să preia un pacient în comă. Medicii au pierdut minute bune, pentru că targa pur și simplu nu putea fi scoasă din autospecială, din cauza mașinii care a oprit chiar în spate.

Din păcate, ne transmit cei de la ISU, un asemenea comportament în trafic nu este singular. Zilnic, echipajele de urgență au de a face cu nesimțirea șoferilor din trafic, care fie parchează pe unde apucă, fie nu se trag la o parte pentru a lăsa loc liber echipajelor. De cele mai multe ori, aceste echipaje transportă pacienți a căror viață depinde de câteva minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.