Diferența dintre Viitorul și UTA la Under 17 s-a văzut și cu ocazia Finalei Cupei României, defășurată la baza federală de la Buftea. Deși la pauză era egala constănțenilor, echipa arădeană avea să piardă sever meciul, scor 2-7.
Ritmul finalei a fost bun încă din start, cu situații de ambele părți. A fost nevoie de o eroare a lui Mohaci, care a pasat la adversar, după care Munteanu a fost lansat în careu și a trimis puternic pe lângă Zamfir. Utiștii au reușit să egaleze la mij­locul reprizei, după ce Miculescu l-a deschis pe Isac, acesta a pătruns în careu și l-a executat pe Șerban. Tot Miculescu a avut o situație bună înainte de pauză, cu un șut la colțul scurt, scos de Șerban.
Din păcate, în actul secund a fost un monolog al trupei lui Gică Hagi, golurile venind unul după altul în poarta utistă. Louis Munteanu a mai înscris în minutele 53, 58, Răzvan Matiș, în 42 și 69, Alexi Pitu – 61 și , Darius Mureșan – 71. Alex Nagy a fost singurul marcator al arădenilor după pauză pentru un rezultat final, 2-7, ce ne scutește de alte comentarii.
„Păcat, am făcut o primă repriză bună. Meciul s-a rupt după golul de 3-1. Viitorul a fost echipa mai bună, are jucători de calitate individuală, cu care am avut probleme în duelurile unu la unu. Copiii sunt copii, una am discutat la pauză, alta s-a întâmplat pe teren. Întâmplător sau nu, la patru din golurile primite noi eram în atac, am ratat, apoi am luat gol în faza următoare… Rămânem doar cu o prima repriză bună, insuficientă însă. Dacă ne gândim că am ajuns în primele patru echipe din țară și am jucat finala Cupei, da, putem spune că a fost un sezon bun. Dar dacă ne uităm la ultimele rezultate, nu”, a fost concluzia lui Sandu Gaica, ajutat pe banca „roș-albilor” de Adi Ungur.
Formații:
UTA Arad: Zamfir – Haloș, Salka, Vidican, Mohaci – Cocriș (Tăședan, 56) Hrezdac – Dumitru Gavrilă 49, Nistor 66), Isac, Merian ( Nagy, 27′) – Miculescu. Antrenor: Sandu Gaica
FC Viitorul: Șerban – Grosu, Ștefănescu (Sîrbu, 66), Vlad, Mureșan – Călin, Negrean, Grameni Girsik, 61) – Matiș (Vultur, 70), Munteanu (Dumitrescu, 66), Pitu. Antrenor: Constantin Fălină
Arbitrii: Horia Mladinovici. Asistenți: Andrei Constantinescu și Vlad Bârleanu

Recomandările redacției