Încet încet UTA intră în scenariul de anul trecut în care meciurile de pe teren propriu devin o problemă. De data aceasta, în fața Botoșaniului, rezultatul a fost echitabil, UTA nemaireușind să repete jocul bun din meciurile trecute, contra unei echipe care a părut mai bine echipată pentru condițiile grele de joc.

Primele 10 minute sunt echilibrate, cu două echipe scurte și bine organizate. Botoșaniul e periculoasă la un șut din careu experdiat de Papa, ușor deviat, dar reținut de Iacob. Replica UTA-ei vine prin Shlyakov care expediază o torpilă de la 20 de metri care-l întinde serios pe portarul oaspeților, Pap. La capătul primului sfert de oră, Florescu execută foarte bine o lovitură liberă de la 25 de metri dar Iacob scoate excelent de sub bară. Peste două minute Miculescu are o acțiune fulminantă în careu dar mingea expediată în fața porții goale nu găsește niciun coechiper care să o împingă în plasă.

Din păcate terenul își pune tot mai mult amprenta asupra jocului. Mingile la firul ierbii au o doză mare de hazard. Meciul e asupru dar intens, cu multe dueluri fizice. Iese și un pui de conflict între Passaglia și Fili, din fericire fără urmări. Tîrcoveanu ajunge în poziție bună de șut dar trage pe lângă poartă. Îl imită Fili peste câteva minute și devine vizibil faptul că forța fizică superioară a oaspeților îi avantajează pe un asemenea teren.

Stadionul explodează în minutul 30 când Pap iese pe lângă mingem îl dărâmă pe Miculescu dar arbitrul Bîrsan nu dictează nimic. Încep scandările împotriva FRF. Meciul se liniștește însă și până la pauză asistăm la o luptă surdă la mijlocul terenului, cu o dominare teritiorială a UTA-ei dar fără faze importante de poartă. Singurul care se dă în spectacol e antrenorul oaspeților, Marius Croitoru, care se alege și cu un cartonaș galben

Repriza a doua începe cu doi jucători puternici în teren la UTA, Vukcevic și Batha. Jocul continuă pe aceleași coordonate fizice. Se înmulțesc și greșelile individuale, ceea ce afectează cursivitatea jocului iar ocaziile de gol întârzie să apară. UTA e echipa mai prezentă în atac însă toate fazele se rup la marginea careului de 16 metri.

Prima ocazie a reprizei secunde o are Botoșaniul în minutul 66, când după o greșeală a lui Medjimorec, Ongenda pătrunde în careu, trage la colțul scurt însă Iacob respinge în corner. Imediat după aceea, Laszlo Balint trimite în teren un nou contingent de forțe proaspete: Erico și Hora. Botoșaniul pune stăpânire pe joc. Oaspeții câștigă toate duelurile pentru minge în timp ce utiștii arată tot mai sleiți de puteri.

La intrarea în ultimul sfert de oră, UTA face ultima schimbare. În teren intră arma secretă din multe meciuri, Liviu Antal. Acesta îl angajeazaă pe Vukcevic, acesta trage dar Pap respinge în lateral și Miculescu nu reușește să ajungă la minge. Valuri de energie vin din tribună dar Botoșaniul absoarbe foarte bine presiunea. Bîrsan își mai pune publicul o dată în cap la un fault ușor acordat la Hora. Ia galben și preparatorul fizic al UTA-ei pentru proteste. Oaspeții își ating însă scopul și pleacă neînvinși de la Arad.

UTA: Iacob – Baravykas (46. Vukcevic), Benga, Medjimorec (67. Erico), Shlyakov – Vorobjovas, Passaglia (46. Batha) – Ubbink (77. Antal), Miculescu, Roger – Dangubic (67. Hora). Rezerve: Balauru – Dima, Călin, Isac, Antal. Antrenor: Laszlo Balint

Botoșani: Pap – Braun, Racovițan, Dawa, Țigănașu – Papa, Florescu – Tîrcoveanu (88. Patache), Ongenda (90+1 Șeroni), Silva – Fili. Rezerve: Contra – Dragu, D. Croitoru, Remacle, Kage, Mateus, Sila

Arbitri: M. Bîrsan – D. Mitruți, M. Badea – B. Dumitrache. Observatori: I. Marin (joc), N. Grigorescu (arbitri)

Cartonașe galbene: Vorobjovas, Miculescu, Vukecevic, Hora, Alexandru / Dawa, M. Croitoru, Fili, Ongenda

Recomandările redacției