Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici, au depistat patru cetăţeni din Bangladesh, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.  În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, în cadrul căreia au depistat, în zona de responsabilitate, patru bărbaţi care nu vorbeau limba română.

Aceştia au fost depistaţi la aproximativ 50 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se deplasau pe jos, pe comunicaţia Macea – Sânmartin, fiind reţinuţi şi conduşi la sediul Sectorului P.F. Curtici, pentru cercetări.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbaţii în cauză sunt cetăţeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 26 şi 34 de ani şi sunt solicitanţi de azil în România. Aceştia au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei tinerilor, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a precizat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Recomandările redacției