Vă vine sau nu să credeţi, marele politician Gheorghe Falcă, zis şi Gogu Maxilar, care acu’ vreo doi-trei ani se visa preşedintele României, lansând tot felul de proiecte cu surle şi trâmbiţe nu mai e dorit de nimeni în politica românească. Dacă la PD-L uşile i s-au închis de ceva vreme, dovadă că atunci când a dorit să fie interimar la PD-L Arad a primit o palmă aspră de la Vasile Blaga şi conducerea centrală a partidului, existau totuşi voci că alte partide importante ar fi avut nevoie de un ins ca Gheorghe Falcă, unul care să nu se dea în lături de la nimic pentru a aduce voturi partidului, dar şi un baron local care să ofere susţinerea financiară atât de necesară campaniilor electorale.
Numai că, de câteva săptămâni, se aude tot mai des despre refuzul unor personaje importante de la nivel central de a-l primi în partid pe Gheorghe Falcă, acesta fiind se pare în căutare de un nou locşor călduţ, după ce a primit cu tifla de la PD-L, iar cursa pentru şefia filialei este pierdută înainte de a începe. Şopârla noastră a aflat că primul refuz pentru Gogu Maxilar a venit din partea Mişcării Populare, la intervenţia Elenei Udrea, care ar fi solicitat în mod categoric ca Falcă să nu fie primit în partid, pentru că „nu te poţi baza pe el“. Udrea făcea referire la episodul de la alegerile pentru şefia PD-L, când Falcă a plecat în Statele Unite, supărat că nu e el alesul naşului Băsescu pentru a conduce partidul, lăsând-o cu ochii în soare pe Elena Udrea, episod pe care nici Udrea, dar nici Băsescu nu l-au uitat, motiv pentru care Falcă are uşa închisă la Mişcarea Populară.
Orientat cum e, aflăm din surse demne de încredere ale şopârlei că Falcă s-a aflat săptămânile trecute pe la Bucureşti bătând (unii zic scrijelind cu unghiile) pe la uşile liberalilor, sperând să fie primit în PNL. Din câte auzim, şi aici a fost primit cu refuz, pe motiv că „PNL n-are nevoie de baronii lui Băsescu“. Totuşi, şopârla a aflat că Gogu Maxilar ar avea o şansă mică să prindă un loc la PNL, după modelul Frunzăverde. Adică să vină cu câţiva zeci de primari în tolbă. Cum însă Falcă nu e Frunzăverde, fiind o diferenţă mare între cei doi din toate punctele de vedere, Gogu Maxilar are şansa mielului de Paşte să le facă pe plac liberalilor. Mai ales după evenimentele din ultimele săptămâni, când mai mulţi primari PD-L ar fi fost abordaţi, direct sau prin intermediari, de către Gogu Maxilar pentru a-l însoţi la Mişcarea Populară sau PNL, iar răspunsul a fost de fiecare dată de genul, mai bine murim la PD-L, decât să mergem cu Falcă la alt partid. Reacţia destul de dură a primarilor vine după ce Gogu Maxilar i-a tratat de multe ori, cu superioaritate pe aleşii din judeţ, iar picătura care a umplut paharul a fost şedinţa de acum două luni, când Falcă a bătut cu pumnul în masă în faţa primarilor, cerând să fie instalat interimar la PD-L Arad. Acel gest de foame de putere i-au convins definitiv pe aleşii PD-L Arad că un astfel de om nu poate conduce partidul.
Prin urmare, Gogu Maxilar n-are nicio şansă să-şi găsească vreo formaţiune politică mai de Doamne ajută unde să facă pe dictatorul, trebuind să se mulţumească cu funcţia de simplu membru al PD-L Arad. Ar mai fi totuşi varianta PRM, dar şi de aici vin anumite zvonuri, dinspre preşedintele Vadim Tudor, care nu-l suportă pe Gogu Maxilar, pe care nu o dată l-a pictat în ziarul Tricolorul sau în Revista România Mare.

Recomandările redacției