La ce diferență de buget și implicit valoare există între echipele ce s-au duelat sâmbăta trecută, în cadrul primei runde a returului Diviziei A la handbal feminin (seria B), surpriza era imposibilă. Prezentându-se inclusiv cu patru jucătoare străine pe parchetul Poli­- valentei arădene (trei ucrainence și o rusoaică), liderul Minaur Baia Mare nu a avut nicio problemă să dispună de o echipă a Crișului cu două clase sub ea. Diferența finală de scor a fost aproape dublă în favoarea moroșencelor, care – pro­babil – vor evolua în Liga Florilor din vară.
Doar în debut, în primele 5-6 minute, a  existat senzația de echilibru. Dar, de la 3-3, oaspetele au înscris patru goluri consecutive, iar de aici încolo s-au distanțat progresiv pe tabelă. Scorul pauzei era deja elocvent: 9-19, iar cel final (21-40), ne scutește de alte comentarii. Poate doar să remarcăm talia net superioară a băimă­rencelor și problemele evidente ale Crișului la contrele rapide ale adversarelor, care au marcat mai mult de jumătate de puncte în urma unor astfel de faze.
Singura mică satisfacție a fost că echipa Crișului a oferit golghetera partidei. „Decarul” Ligia Puț a înscris de 8 ori și se dovedește, poate, cel mai inspirat transfer al sezonului pentru „alb-albastre”. „Am întâlnit o echipă mai valoroasă decât noi, cu jucătoare străine, care au ca obiectiv clar promovarea. În plus, am făcut și noi destule greșeli pe ambele faze ale jocului, nu prea ne-am concentrat la aruncările din afara semicercului și diferența finală de scor a fost cam mare. Dar, continuăm să ne pregătim la capacitate maximă, mai ales că vin meciuri ce trebuie neapărat câștigate. Personal, mă simt bine la Crișul, sunt foarte mulțumită de alegerea făcută, sper să contribui cât mai mult la rezultate bune în meciurile ce urmează”, ne-a declarat orădeanca, fostă componentă a echipei naționale de tineret.
Formații și marcatoare:
Crișul: Puț 8, Cherecheș 4, Boldor 4, Morariu 3, Iuga 1, Pop 1. Au mai jucat: Corha, Băldean, Vartolomei, Lucușa, Haidu și Mîrcă.
Baia Mare: Pricop 6, Andrița 6, Avdekova 5, Zaremba 5, Lipară 4, Naumenko 4, Tecar 4, Biriș 3, Poradnyc 2, Bondar 1

Recomandările redacției