Trei candidați și-au depus dosarele pentru a participa la concursul pentru ocuparea postului de director-președinte al Casei de Asigurări de Sănătate Arad. Concursul s-a desfășurat în data de 6 mai și a fost pentru toți directorii din țară.

Doar cinci admiși, din 54

Din 54 de candidați, doar cinci au reușit să ia examenul, respectiv cei din Maramureș, Iași, Tulcea, Bistrița și Cluj. În rest, toți au picat.

Candidații pentru postul de director al CAS Arad au obținut punctaje insuficiente pentru a fi declarați admiși. Un candidat, cel mai probabil Gheorghe Domșa, a obținut al 11-lea rezultat pe țară – 53,40 puncte, însă insuficiente pentru promovarea concursului, unde barajul minim era de 70 de puncte. Cel mai mare punctaj a fost obținut de candidatul din Maramureș, care a obținut 93,30 puncte.

Al doilea candidat de la Arad s-a poziționat pe locul 23, cu 34,50 puncte. Cel de-al treilea candidat nici nu s-a mai prezentat, fiind declarat absent.

Eventualele contestații pot fi depuse până la data de 10.05, ora 17.00, la sediul CNAS. În termen de patru zile lucrătoare de la proba scrisă, respectiv pe data de 12.05, începând cu ora 10.00, candidații care au obținut 700 de puncte la proba scrisă, vor participa la interviu“, a declarat Cătălin Cîrstea, secretarul comisiei de concurs.

Proba scrisă a constat în zece întrebări stabilite în baza unei bibliografii. Printre aceste întrebări s-au aflat: care sunt serviciile medicale care nu sunt decontate din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (20, înmulțite cu 0,5 egal 10 puncte), lista documentelor care atestă calitatea de asigurat în România (8 ori 1,25 egal 10 puncte) sau minimum cinci propuneri pentru eficientizarea cheltuielilor în asistența medicală spitalicească (5 ori 2 egal 10 puncte). Punctajele slabe înregistrate la această probă sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât printre cei 54 de înscriși s-au aflat 24 de directori în funcție, persoane care se confruntă zi de zi cu astfel de probleme în activitatea lor.

Șefii caselor de sănătate gestionează în acest an 45 de miliarde de lei, pe care, în baza unor negocieri la nivel județean, îi împart spitalelor, medicilor și firmelor care activează în domeniul medical.

 

Recomandările redacției