Nicolae, Anton, Vlad și Valentin – eroii care dau viață fiecărei secunde

0
887

Poate că povestea celor patru nu ar merita atât de mult interes, pentru că și-au făcut doar meseria, vor spune unii. Dar când după o banală zi de lucru, când ajungi acasă și obosit, în fața oglinzii, singur cu tine, poți să îți spui „azi am salvat câteva vieți“, atunci cred că povestea lor ar trebui cunoscută. Nu e vorba doar de profesionalism, pregătire sau coordonare perfectă, ci și de empatie, responsabilitate și un sentiment profund de umanitate.

Pentru că nimic nu este mai frumos decât să învingi în luptele celor care au nevoie de tine.

Nicolae, Anton, Vlad și Valentin sunt, pentru noi, eroii zilei.

Ei sunt cei care au contribuit la salvarea unui copilaș născut prematur, care avea nevoie de îngrijiri medicale deosebite.

În urmă cu puțin timp se întorseseră de la Timișoara, dintr-o misiune de salvare a unui bărbat cu afecțiuni cardiace. Erau lângă elicopterul SMURD de la Arad, când au fost sunați din dispecerat.

– Bună ziua! Avem nevoie de elicopterul SMURD la Deva. Este vorba de un copil născut prematur, care are nevoie de îngrijiri medicale la spitalul de copii din Timișoara.

– Am înțeles! Imediat decolăm spre Deva.

În câteva minute elicopterul roșu era în zbor, iar colegii noștri motivați și pregătiți, din nou, să lupte cu secundele, pentru a reuși, cumva, să modeleze o călătorie prin viață.

În nici 50 de minute de la apel, bebelușul se afla în elicopter, în incubatorul destinat special să-l protejeze. Starea de sănătate a micuțului nu era foarte bună, dar era stabilă. Avea nevoie urgent de îngrijiri medicale la Timișoara. Vlad și Valentin l-au preluat din ambulanță și l-au așezat cu grijă în elicopter.

– Vlad, cum este copilul, a întrebat comandantul de echipaj.

– Are nevoie urgentă de ajutorul medicilor de la Timișoara. Trebuie să ajungem cât mai repede.

Alături de experiența acumulată în sute de misiuni de salvare, stă empatia de care dau dovadă acești oameni minunați. Piloți, medici, asistenți, unii mai tineri, alții cu ani de zile în care și-au dedicat viața pentru a o salva pe a altora, cu toții luptă acolo, în elicopter, alături de cei aflați în suferință. Nu de puține ori au transformat imposibilul în viață și suferința în zâmbete pe chipurile oamenilor.

În câteva zeci de minute au ajuns la Timișoara. Au oprit motoarele și au asigurat elicopterul. Au deschis ușile larg și l-au încredințat pe bebeluș medicilor de la Timișoara.

– Cum sunteți, i-a întrebat comandantul de echipaj.

– Obosiți, dar fericiți că am reușit din nou.

Acum, nou-născutul este bine, urmând să beneficiaze de tratamentul de care are nevoie.

Ei sunt Nicolae, Anton, Vlad și Valentin, oameni datorită cărora un suflet a beneficiat de o nouă șansă la viață!, este povestea relatată de Inspectoratul General de aviație al MAI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.