bacanuNicolae Băcanu a fost revocat din funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ în urmă cu nouă luni, decizia fiind luată atunci de Colegiul de Condu­cere al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, organul executiv care coordonează activitatea instituției. „Nicolae Băcanu a lansat o campanie de dezinformare a opiniei publice și de pre­judiciere a imaginii instituției noastre și a noii sale conduceri, printr-o serie de atacuri lipsite de suport real și de un nivel nedemn de instituția Camerei sau de poziția pe care o ocupase până atunci domnul Nicolae Băcanu. De asemenea, acesta a încercat, prin toate mijloacele, să obstrucțio­neze și să blocheze activitatea instituției, să intimideze angajații Camerei să reocupe poziția pe care o deținuse până în acel moment“, susţine conducerea actuală a CCIA.
Nicolae Băcanu s-a adresat și instanțelor judecătorești, atacând măsura revocării sale din funcție și procedura prin care aceasta s-a realizat.
La această dată, toate demersurile judiciare ale lui Nicolae Băcanu au fost respinse definitiv de instanțele judecătorești, iar acesta a fost obligat și la supor­tarea cheltuielilor de judecată provocate Camerei. „Aceste hotărâri judecătorești confirmă, încă o dată, dacă mai era necesar, că revocarea lui Nicolae Băcanu s-a făcut în mod legal“, mai declară conducerea CCIA.

Recomandările redacției