Nicolae Hurduc, propus de Viorica Dăncilă pentru mandatul de ministru al Cercetării

0
523

Premierul Viorica Dăncilă l-a propus, pentru preluarea mandatului de ministru al Cercetării pe Nicolae Hurduc, decanul Facultăţii de Inginerie chimică şi Protecţia mediului de la Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

„Am trimis deja domnului Iohannis propunerea. Să vedem dacă va fi de acord cu această propunere. Are o carieră vastă, are foarte multe lucrări, un CV foarte bun, un bun comunicator, implicat în absorţia fodurilor UE şi acest lucru e foarte important pentru Ministerul Cercetării”, a declarat Viorica Dăncilă, după şedinţa BPN al PSD.

Pe 31 august, Nicolae Burnete a anunţat că demisionează din funcţia de ministru al Cercetării şi Inovării, el precizând că decizia sa este irevocabilă.

Nicolae Hurduc (62 de ani) este inginer chimist şi a absolvit în 1980 Institutul Politehnic din Iaşi – profil Tehnologia Compuşilor Macromoleculari. În 1993 a devenit doctor inginer în chimie.

În 1980-1984 a lucrat ca inginer la Combinatul de Fibre Sintetice Iaşi, în 1984-1986 a fost cercetător la Institutul de Chimie Macromoleculara «Petru Poni» Iaşi. Din 1986 până în 2001 lucrează la Universitatea Tehnică «Gheorghe Asachi» Iaşi pe posturile de asistent universitar, şef lucrări şi conferenţiar universitar.

În 2001, devine profesor universitar la Universitatea Tehnica «Gheorghe Asachi» Iaşi.

Din 2016, Hurduc ocupă funcţia de Decan al Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului din cadrul Universităţii Tehnice «Gheorghe Asachi» Iaşi.

A fost membru în comisii internaţionale de evaluare/susţinere a tezelor doctorat la Universitatea Paris 13 (Franţa), Tezpur University (India), Royal Melbourne Institute of Technology (Australia).

În 2012-2016 a fost membru în Consiliul General CNATDCU, Preşedintele Comisiei de Chimie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.