iotcuPentru președintele Consiliului Județean, Nicolae Ioțcu, ședința CJA de finalul anului nu a fost doar un motiv de bilanț. După ce a vorbit despre cele mai importante realizări ale anului, Nicolae Ioțcu a prezentat un „top“ al marilor dezamăgiri din 2013, protagoniștii fiind parlamentarii USL arădeni, care nu au susținut dezvoltarea județului.
„Pentru Consiliul Județean a fost un an bun și sperăm ca în 2014 să ne putem continua proiectele.Sperăm ca pentru consilieri să fie un an la fel de bun și mă refer la aprobarea proiectelor în CJ, proiecte care duc la dezvoltarea județului“, a spus președintele Consiliului Județean, Nicolae Ioțcu.
În continuare, Nicolae Ioțcu a vorbit despre eșecurile de amploare din acest an, ale puterii centrale, precum și ale parlamentarilor locali. Am făcut un «clasament» al dezamăgirilor pe 2013, din punct de vedere administrativ și politic. Cea mai mare din dezamăgire a mea este legată de incapacitatea puterii centrale și a reprezentanților USL în Parlament. În primul rând, pentru că nu au reușit să susțină județul Arad, ca să-și finalizeze pasajele peste centura Aradului. În al doilea rând, pentru că rămân în incertitudine cele două drumumuri județene Arad – Șiria – Seleuș și Arad – Felnac, drumuri care sunt în continuare  în curtea Ministerului Dezvoltării, care nici nu investește, dar nici nu le predă comunității locale. Și a treia mare dezamăgire este pentru că, pe lângă faptul că, Guvernul României nu a alocat anul acesta banii necesari pentru persoanele în dificultate și mă refer la persoanele cu dizabilități, face un lucru grav împotriva comunității locale. Mai exact, prin Ordonanța de Guvern 103, cea care va duce la stoparea investițiilor în întreaga țară, Guvernul obligă consiliile județene și primăriile să asigure minim 25 la sută din resursele financiare pentru această categorie socială. Este extrem de grav, deoarece acești bani vor trebui luați din partea de investiții din buget. Este neprincipial să fie date atribuții consiliilor județene și primăriilor, fără a le fi asigurate fonduri. Acesta este un atac făcut împotriva administrațiilor“, a spus președintele CJA.
Din estimări, acești 25 la sută care vor trebui asigurați de administrații ar fi aproximativ un milion de lei, bani cu care, după cum spune Nicolae Ioțcu, spre exmplu se puteau face investiții mari în sistemul de sănătate. Construcția Spitalului TBC din municipiu costă în jur de 12 milioane de lei. „Le urez celor care reprezintă Aradul mai multă inteligență și să se impună la București. Au fost trimiși de arădeni să fie reprezentați, nu de cei de pe malul Dâmboviței“, a conchis Nicolae Ioțcu.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției