OLYMPUS DIGITAL CAMERAPreședintele Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioţcu face un apel public la părinți pentru a-și îndemna copiii către Biserică, un spațiu care echilibrează balanța deformată a tentațiilor nesănătoase la care aceștia sunt deseori expuși.

„Împreună cu Centrul Cultural Județean am inițiat o serie de acțiuni, conferințe, de apropiere a tinerilor față de Biserică. Am considerat că într-o societate în care tentațiile sunt la tot pasul, este important să asigurăm copiilor noştri libertatea de a alege şi, deopotrivă, să le indicăm calea dreaptă! Biserica, alături de familie şi de şcoală, este elementul care contribuie la cristalizarea caracterului, iar datorita noastră este să facem totul pentru o educație adecvată. Părerea mea este că, apropiindu-i de Biserică, le dăm copiilor noştri o şansă suplimentară în viaţă!“,  a susţinut Nicolae Ioțcu.

Consiliul Județean și Centrul Cultural Județean organizează Festivalul Filocalia, iar scopul mărturisit al președintelui CJ Arad este să aducă la șirul de evenimente cât mai mulți copii și adolescenți.

„Avem o datorie importantă față de copiii noştri! Educația lor nu trebuie lăsată la voia întâmplării sau a mijloacelor mass – media. Mă implic în aceste evenimente pentru că am aşteptări mari de la generațiile viitoare, dar pentru a putea spera că tinerii de azi vor face ceea ce trebuie mâine, trebuie să îi pregătim adecvat, în special sufleteşte, să devină oameni buni!“, a precizat Nicolae Ioțcu.

Președintele Consiliului Județean Arad a primit, în 2013, din partea Patriarhiei Române, Ordinul Sfinților Împărați Constantin și Elena, pentru activitatea sa în sprijinul Bisericii Ortodoxe, iar anul acesta continuă să muncească pe aceeași linie.

Recomandările redacției