Nicolae Ioţcu: „Cele mai importante proiecte ale Aradului, unele chiar de interes naţional, au fost abandonate“

1
285

iotcuLa final de an, conducerea admi­nistraţiei judeţene face o listă a eşecurilor guvernării USL. Preşedintele Consiliului Judeţean, Nicolae Ioţcu, face declaraţii privind aşteptările legate de activitatea parlamentarilor puterii, care reprezintă în Arad o majoritate parlamentară de 70 la sută. Acesta spune că, în 2013, guvernarea USL nu a adus arădenilor decât dezamăgiri.
„Această majoritate de 70 la sută s-a raportat la judeţul nostru cu indiferenţă şi chiar cu sfidare! Cele mai importante proiecte ale Aradului, unele dintre ele chiar de interes naţional, au fost abandonate. Arădenii au fost minţiţi cu o neruşinare incredibilă, de pildă, în problema pasajelor de peste şo­seaua de centură, aşteptând mai bine de un an şi nouă luni conti­nuarea lucrărilor, aşa cum a promis Guvernul USL. S-au trezit, însă, în situaţia că pasajele nu sunt bugetate nici pe anul 2014! Iar acesta este doar un singur exemplu din lanţul slăbiciunilor USL-iste”, sus­ţine Nicolae Ioţcu.
Preşedintele CJA aduce în atenţia opiniei publice câteva obiective punctuale, ajungând la concluzia că, „după un an de guvernare USL, Aradul nu s-a ales cu nimic din partea Guvernului“. Pe lista de eşecuri figurează lucrările abandonate încă din 2012 la pasajele de pe centură, la Autostrada Pecica-Nădlac, de abandonarea lucrărilor la Autostrada Arad-Pecica, de la jumătatea acestui an, precum şi suspendarea lucrărilor la drumurile Arad – Seleuş şi Arad-Felnac. De ase­menea, preşedintele CJA reaminteşte de pierderea Direcţiei Finanţelor Pu­blice, mutată la Timişoara şi a Direcţiei Anti-Fraudă: „USL a dus-o împotriva oricărei logici la Deva, în loc să o păstreze la Arad, judeţ de graniţă cu cinci puncte de trecere a frontierei“.
Critici dure la adresa  parlamentarilor    
Nicolae Ioţcu atrage atenţia asu­pra lipsei de susţinere a parlamen­tarilor USL. „Lista ignoranţei guver­- nului USL în relaţia cu Aradul este lungă. Din păcate, aşa cum semnalam, parlamentarii noştri USL nu au forţă la Bucureşti şi se ceartă între ei la Arad. Atrăgeam atenţia că la şedinţa de votare a bugetului nu au depus nici măcar un singur amendament pentru Arad, iar unii dintre ei chiar au lipsit din sală atunci când s-au votat amendamentele parlamentarilor PD-L pentru Arad”, a subliniat Nicolae Ioţcu.
Acesta mai pune în vedere USL faptul că, arădenii trebuie respectaţi indiferent de ponderea majorităţii parlamentare, pentru că sunt contri­buabili importanţi la bugetul de stat. „Dacă Aradul respectă Capitala, plătindu-şi contribuţiile cu vârf şi îndesat, acelaşi respect trebuie să îl manifeste şi Capitala pentru Arad! Noi constatăm acum o sfidare a arădenilor, ceea ce în mod firesc adânceşte falia dintre Guvern şi cetăţenii din Arad care şi-au pus speranţele în noua majoritate politică şi se văd acum abandonaţi pe toate planurile”, conchide Nicolae Ioţcu.

1 COMENTARIU

  1. Este ceva normal. USL este o alinta moldoveano-sudista, pe cata vreme anterioara guvernare era una cu majoritatea castigata cu precadere in Ardeal. In plus, in Arad, atat conducerea judetului, cat si majoritatea primariilor au ramas „la vechiul regim”. Daca, intamplator, la viitoarele alegeri „se intoarce roata”, atunci judetele din Ardeal vor fi din nou favorizate, in detrimentul celor din regat. Ca atare, si pe buna dreptate, ei vor fi nemultumiti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.