iotcuConducerea administraţiei judeţene cere parlamentarilor să se implice în susţinerea celor mai importante obiective de investiţii ale Aradului. Preşedintele Consiliului Judeţean, Nicolae Ioţcu le solicită parlamentarilor să îşi facă publice amendamente la bugetul de stat. Şeful CJA spune că Aradul e abandonat de la nivel central şi cere măsuri urgente din partea parlamentarilor.

Un nou apel a fost făcut de Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA, parlamentarilor locali cărora li se solicită depunerea de amendamente la bugetul de stat, pentru peste 10 milioane de euro, necesari susţinerii mai multor obiective, pe infrastructură şi sistemul medical. Nicolae Ioţcu face referire la pasajele de pe centura Aradului, susţinerea lucrărilor la Spitalul Judeţean şi finalizarea tronsoanelor de autostradă Arad-Pecica şi Pecica-Nădlac.

„Despre pasajele de pe centura Aradului se discută de un an şi jumătate, de când a ajuns USL la putere. Atunci au fost blocate lucrările şi nu s-au mai reluat. Dacă ele continuau, astăzi am fi avut un trafic mai puţin aglomerat pe centură. Nu este admisibil ca parcurgerea centurii Aradului să dureze uneori două-trei ore, pentru că Guvernul nu o consideră o prioritate. La fel se întâmplă cu tronsoanele de autostradă. Le cer parlamentarilor noştri să se implice în această problemă, căci constatăm că Aradul este abandonat de la nivel central. Este adevărat că s-au rostit declaraţii încurajatoare. Dar declaraţii auzim de peste un an şi jumătate. Eu cer măsuri imediate şi aplicarea acelui slogan al PSD care susţinea <<fapte, nu vorbe!>> Sunt la putere, au posibilitatea să demonstreze că au fost sinceri când au enunţat acest slogan electoral”, spune Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

„Îi aştept să elaborăm o strategie comună pentru Arad“

Preşedintele CJA dă exemplul parlamentarilor PNL de Iaşi, care vor depune amendament la buget pentru alocarea sumei de până în 20 de milioane de euro pentru continuarea lucrărilor la Aeroportul Iaşi. Nicolae Ioţcu solicit parlamentarilor să facă publice amendamentele parlamentarilor arădeni, indiferent de partidul din care fac parte. „Le atrag atenţia parlamentarilor că nu se reprezintă pe sine la Bucureşti, ci îi reprezintă pe arădeni. În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, am fost contactat doar de parlamentarii PDL care m-au consultat cu privire la priorităţile judeţului. Îi aştept urgent şi pe ceilalţi, să elaborăm o strategie comună pentru Arad, fără patimă, fără orgolii inutile, având în vedere nevoile locuitorilor din judeţ. Dacă la Iaşi se discută despre proiecte de 20 de milioane de euro doar pentru un singur obiectiv, dacă altundeva în ţară este vorba  despre proiecte de zeci sau chiar sute de milioane de euro, în judeţe care sunt mult sub Arad şi ca număr de locuitori, şi ca potenţial economic, atunci şi parlamentarii noştri trebuie să emită pretenţii la Bucureşti pentru o susţinere serioasă a judeţului nostru, fără complexe, fără teamă, fără ruşine. Să ridice vocea pentru Arad!”, mai spune Nicolae Ioţcu.

Nicolae Ioţcu sesizează că preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a declarat, luni, după şedinţa Birourilor Permanente reunite, că speră ca în data de 3 decembrie, Legislativul să dea votul final asupra proiectului de buget pe 2014, acesta arătând că acest lucru ar fi o premieră pentru Parlament. „Asta înseamnă că timpul presează! Până joi, la ora 14.00, se vor depune amendamente de către parlamentari la comisiile de specialitate, în scris sau electronic, dar şi la grupurile politice parlamentare, urmând ca acestea să fie colectate joi şi vineri noapte“,conchide Nicolae Ioţcu.

Sandra Stoler

 

Recomandările redacției