SONY DSCNicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad a ţinut să aducă o serie de precizări referitoare la declaraţiile preşedintelui PDL, Gheorghe Falcă, pe care le consideră ca fiind în totală contradicţie cu realitatea. „În şedinţa de Consiliu Judeţean din data de 27 august ne-am confruntat cu o solicitare imperativă a domnului Ţolea, venită din partea pre­şedintelui PDL Gheorghe Falcă, de a scoate un proiect de pe ordinea de zi, proiect prin care se repartizau bani către drumuri şi investiţii la Spitalul Judeţean Arad. Solicitarea de a retrage acel proiect nu a fost legală, deoa­rece, potrivit Legii 215/2001, proiectele pot fi retrase doar de către iniţiator”, a subliniat Nicolae Ioţcu.
Preşedintele Nicolae Ioţcu este de părere că primarul confundă administraţia cu politica, aflându-se într-o gravă eroare.  „Sigur, eu în­ţeleg dorinţa domnului Falcă de a da un semnal că poate conduce totul, dar politica este una şi actul administrativ în sine este cu totul altceva. Eu consi­der că domnul Falcă este într-o mare eroare atunci când spune că instituţia pe care o conduce este acţionar la Spitalul Jude­ţean, aşa că îl invit să consulte legea. Cât despre alocări de fonduri la Spitalul Judeţean, sigur, în măsura în care legea permite, îl invit să aloce bani pentru acest obiectiv, nu este nevoie de absolut nici o aprobare de la Consiliul Judeţean, are deschi­derea noastră totală”. În condiţiile în care se discută despre administraţie, preşedintele CJ Arad îşi exprimă îngrijorarea pentru situaţia falimentară în care se află marea majoritate a societăţilor aflate în subordinea primăriei, dar şi faţă de calitatea lucrărilor de canalizare rea­lizare în cartierele Gai, Bujac şi Sânicolaul Mic.
Nicolae Ioţcu i-a reamintit primarului Falcă situaţia drumului Arad-Şiria, la care acesta a făcut referire, drum pe care nu se pot face decât lucrări de reparaţii. „În momentul de faţă, drumul Arad-Şiria  se află într-un blocaj total, datorită Ministerului Dezvol­tării, care nici nu alocă bani pentru realibilitarea lui, dar nici nu îl transferă administraţiei locale, astfel încât noi putem face doar lucrări de întreţinere. Ştiu că este un drum important, dar dacă Guvernul României nu găseşte o formă juridică clară pentru acest drum, riscăm să nu îl putem depune nici pe noua sesiune de proiecte cu fonduri euro­pene”, a explicat preşedintele CJA .
Cât priveşte atitudinea vice­preşedintelui Adrian Ţolea, Nicolae Ioţcu a subliniat că: „domnul Ţolea a venit într-un mod imperativ şi nepermis, cu trei minute înainte şedinţei de CJ,  să impu­nă politic un act al administrației publice locale. Este un abuz de putere al funcţiei de prim-vicepreşedinte PDL pe care o are, coroborat cu susţinerea politică a preşedintelui partidului”.
Nicolae Ioţcu a subliniat că regretă postura în care a fost pus, aceea de a da un drept la replică unor declaraţii ale primarului Falcă, declaraţii spuse de acesta „la nervi”. „Fac apel la toţi membrii de partid, la domnul Falcă, la colegii din PNL, la membrii ACL, să ne unim eforturile în această perioadă, pentru câştigarea preşe­dinţiei României, să lăsăm or­goliile şi dezbaterile fără sens. Aşa cum am spus şi altă dată, este o perioadă în care eforturile noastre trebuie canalizate într-o direcţie comună şi nu în subiecte care dezbină”, a completat Nicolae Ioţcu.

Recomandările redacției