Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA, susţine că primarul din Târnova continuă războiul politic

0
167

OLYMPUS DIGITAL CAMERANicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad susţine că primarul Târnovei, Florin Farcaşiu, continuă să intoxice opinia publică cu privire la situaţia din comună. „În loc să conştientizeze faptul că investiţii de sute de mili­oane de euro, care vizează întregul judeţ, sunt în pericol din cauza atitudinii dumnealui, primarul Farcaşiu continuă războiul politic. Un adevăr nespus reprezintă tot o minciună, chiar dacă o numim minciună prin omisiune”, a afirmat Nicolae Ioţcu, ca replică la atacul primarului din Târnova.
Conform reprezentanţilor PD-L Arad, comuna Târnova a primit două înştiinţări privind Masterplanul pentru Gestionarea Deşeurilor. Prima, pentru desemnarea reprezentantului comunei în Adunarea Generală a Acţionarilor, acolo unde s-a primit un răspuns, persoana desemnată fiind… chiar Florin Farcaşiu.  Democrat-liberalii susţin că acesta a „uitat” să treacă această hotărâre prin Consiliul Local, deşi la data remiterii actului – 2.11.2012 – Consiliul Local era funcţio­nal. Cea de a doua înştiinţare viza aprobarea bugetului şi a cotizaţiei pentru Asociaţia de Gestionare a Deşeurilor. Nici acest act – remis în 16 aprilie 2013 – nu a ajuns pe masa consilierilor locali, deşi Consiliul Local nu era acţionat în instanţă pentru dizolvare.
La Masterplanul  „Apă-Canal”, adresa a fost trimisă la începutul acestui an, a şi fost desemnată prin vot, în Consiliul Local, persoana desemnată: Ioan Baciş. Din cauza faptului că ulterior Ioan Baciş a fost declarat incompatibil de către Instituţia Prefectului, comuna Târnova a rămas din nou descoperită, pentru că primarul Farcaşiu nu s-a interesat să pro­pună un alt reprezentant.
Mai  mult, primarul Farcaşiu afirmă că problema se poate rezolva, prin delegare directă, odată cu desfiinţarea Consiliului Local, dar, conform Biroului de Presă al PD-L Arad, acesta omite din nou faptul că primarul are această posibi­litate doar în varianta desfiinţării irevocabile a Consiliului Local. Or, în acest moment, consilierii au depus recurs, în data de 10 septembrie, deci procesul este încă pe rol!!!
Democrat-liberalii spun că principalul vinovat rămâne tot Florin Farcaşiu, care a spus jumătăţi de adevăr, aşa cum tot jumătate de adevăr a fost faptul că Bugetul comunei nu s-a votat din cauza consilierilor Opoziţiei.
(G.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.