Nicolae Ioţcu: „Probabil Radu Stoian a luat decizia de revocare a primarului din Hălmagiu în stare de «fericire» şi cu ochii «înroşiţi» de pasiuni politice”

6
443

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPrim-vicepreşedintele PD-L Arad, Nicolae Ioţcu, a criticat decizia subprefectului Radu Stoian în urmă căreia Adrian Ţoca a fost revocat din funcţia de primar al comunei Hălmagiu. Ioţcu apreciază că decizia de revocare este una ilegală şi că subprefectul Stoian va trebui să răspundă în faţa organelor abilitate pentru gestul său. „Cred că revocarea este ilegală, nu are bază pentru că activitatea primarului se cuantifică prin actele pe care le ge­nerează din funcţia deţinută. Din câte ştiu domnul Adrian Ţoca a semnat în acest an toate documentele care îi erau în atribuţiuni: ordonanţări, state de salarii, ordine de plată şi a iniţiat proiecte de hotărâre. Cu alte cuvinte asigura funcţionarea Primăriei Hălmagiu. Sunt convins că instanţa de judecată îi va da dreptate, anulând revocarea din funcţie şi cu siguranţă domnul Radu Stoian trebuie să răspundă în faţa legii pentru abuz în serviciu din cauza faptului că revocarea este una generată de interesele unor oameni de afa­ceri mărunţi şi de interese transpartinice de la nivelul judeţului Arad.
Din nefericire, un înalt funcţionar public devine marioneta unor interese obscure. Probabil domnul Radu Stoian a luat decizia în stare de «fericire» şi cu ochii «înroşiţi» de pasiuni politice.  De fapt, din informaţiile mele în campania pentru alegerile prezidenţiale, turul doi din anul 2009, când domnul Stoian do­rea să iasă în evidenţă  prin acţiuni în forţă, a fost oprit la timp de cine­va care i-a luminat mintea, cineva cu mult mai multă experienţă politică. Convingerea mea este că Adrian Ţoca va fi repus în funcţie, iar la final instituţiile statului îşi vor face datoria  şi vor curăţa sistemul de înalţi funcţionari publici de persoane care ling în dreapta şi trădează în stânga. Totodată, reamin­tesc că domnului Adrian Ţoca trebuie să i se recu­noască meritul de a mo­derniza comuna, prin aducerea a 2,5 milioane de euro, fonduri europene. De asemenea, a finalizat drumul spre Brusturi, proiect care la un moment dat a fost oprit de la finanţare de către Guvernul Tăriceanu”, a spus Nicolae Ioţcu, prim-vicepreşedinte al PD-L Arad.  De asemenea, Nicolae Ioţcu se întreabă de ce subprefectul Radu Stoian nu îl revocă din funcţie şi pe primarul comunei Tîrnova, Florin Farcaşiu, care nu a mai iniţiat un proiect de hotărăre de vreo patru luni.
Ordinul cu pricina a fost emis la finele săptămânii trecute, iar în cursul zilei de ieri a fost emis şi un comunicat de presă, prin care subprefectul Radu Stoian îşi motivează gestul. Concret, lui Adrian Ţoca i se reproşează că nu a participat la nicio şedinţă de consiliu local, lucru pe care acesta din urmă îl contrazice şi spune că are şi documente în acest sens. De asemenea, Adrian Ţoca spune că pentru unele dintre acuzele care i se aduc a mai fost sancţionat cu amenzi sau avertismente şi este ciudat cum de se doreşte aplicarea unei duble pedepse pentru aceeaşi faptă.  „Înain­te de toate doresc să vă spun că voi ataca decizia Prefecturii în instanţă. Am asigurat funcţionarea Primăriei Hălmagiu şi acest lucru îl voi dovedi în instanţa de judecată. Subprefectul Radu Stoian a săvârşit un abuz. Poate că relaţiile mele cu consiliul local nu au fost cele mai bune. Intenţia mea a fost să dezvolt comu­na, iar a unora dintre consilieri a fost aceea de a ajunge în funcţia de primar. Locuitorii comunei Hălmagiu trebui să ştie că am fost alături de ei. Am reuşit câştigarea unui proiect de două milioane şi jumătate de euro, fonduri europene,  prin care s-a urmărit extinderea reţelei de apă curentă la nivelul întregii localităţi, precum şi  introducerea reţelei de canalizare tot la nivelul întregului Hălmagiu, construirea staţiei de epurare a apei, betonarea şanţurilor pluviale, amenajarea podeţelor, a trotuarelor şi asfaltarea străzilor”, ne-a declarat Adrian Ţoca.

6 COMENTARII

  1. Va spune un locuitor al comunei Halmagiu ca mintiti cu nerusinare domnule primar,nu v-ati manifestat prezenta in comuna de la alegere si daca are cine face un sondaj de opinie printre locuitori multi ,foarte multi vor spune acelasi lucru. Prin urmare multumim domnului prefect ca ne-a scapat de domnia dvs. inexistenta si ar face bine sa caute mai adanc ca sa ne scape si de cei ce va trimiteau actele la semnat in fiecare saptamana pe cine stie unde!

  2. As  vrea  sa  faceti  publica  ziua  cand  acest   domn  Iotcu  si  cu  ex  primarul   Halmagiului   vor sa  vina  impreuna  in   comuna,  sa  le   aratam  cum  au  ,, dezvoltat  ,, comuna  pana  au  distrus-o .  Omul  care a  acceptat   acest  proiect  infect   care a   stricat  comuna  este   primarul ,  iar   din  nefericire  numele  lui  este  Toca  Adrian .Oricat  ai  vrea  sa  ascunzi  adevarul ,    acesta  se  vede  pe  toate   strazile ,  asa ca  faceti  publica  ziua  cand  veniti  prin  Halmagiu .

    • halmagean Ai dreptate…odata cu asfaltarea strazilor ….reabiltare sitemului de iluminat public …introducerea retelei de canalizare si extindrea retelei de apa s-a distrus habitaclul incultilor si dobitocilor….nu cred ca acesti doi domni au ce sa discute cu un incult si un dobitoc ca si tine ..cind ai sa imi aduci argumente concrete ca ai facut tu personal bun ceva pt aceasta Comuna am sa cred si eu ca cei prcizati mai sus au facut un lucru rau ….Dar ce sa ii faci??!!!!Acum este prea tirziu habitclul a fost distrus…imi pare rau!!!!!

  3. Domnule  ,,CITITOR ,, inteligenta  pe  care o ai  se  vede  din  modul  de   exprimare .  Nu  cred ca  ar  mai  trebui sa iti  mai  dau  vreo  replica ,  mai  ales  ca  sustii  pe  acesti  doi  domni  si  pari  a  fi  unul  dintre  ei .  Daca  ai  curaj  recunoaste  cine  esti .   Pe  de  alta  parte ,  sa  sti  ca  sunt  multi  Halmageni  care  au  facut  o  faima  buna  comunei ,  chiar  daca  au  muncit  in  alta  parte dar  sustinand   totdeauna  locul de  nastere .  Sa  sti  ca  Halmagiul  a  fost  conectat la  sistemul  energetic  national  prin  anul  1962 -63  iar  pana  atunci a  existat o retea proprie  de  energie  electrica  cu un  generator  care  functiona  cu  program in  curtea  internatului  scolii  generale

  4. Canalizarea   exista  in  comuna  de  vreo  20- 25 de  ani  iar  apa  curenta de  vreo  10  ani   si  nu  deversa  direct  in vale   ca  si  acuma.  Halmagiu  era  asfaltat  pana  la  biserica  inclusiv  toata  piata  iar  trotuarul  asfaltat  era  pana  la  familia  Popescu .   Strazile  erau  largi,  valicuta  era  curata  ,  pe  strada  erau  nuci  si  pruni ,  in  centru  erau  rondouri  de  flori  si arbori  ornamentali   pe  tot  centru .Nu ai  facut  decat  sa  faci  lucrari peste  cele  existente ,   rigole  si  podete  de  beton  pe  care  acuma  sa  vii  sa  le  cureti .  Referitor  ca  m-ai  facut   ,,imputit ,,    ne  intalnim  in  Halmagiu  si  rezolvam  si  aceasta  problema .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.