Nicolae Ioțcu și ceilalți inculpați din dosar au fost trimiși în judecată de DNA

1
330
Presedintele CJ Arad Nicolae Iotcu este adus la sediul DNA din Timisoara in urma unui flagrant de luare de mita
Presedintele CJ Arad Nicolae Iotcu este adus la sediul DNA din Timisoara in urma unui flagrant de luare de mita
Nicolae Ioțcu a fost trimis în judecată

Fostul președinte CJA, Nicolae Ioţcu, Adrian Nedelciu, director executiv al Direcţiei Tehnice Investiţii din cadrul CJA, şi Alin Mircea Pătrașcu, administratorul societăţii Medicare Technics SA au fost trimiși în judecată, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupție finalizând rechizitoriul. Ioţcu şi Nedelciu sunt acuzaţi de trafic de influenţă, în timp ce, Pătrașcu este acuzat de două infracţiuni de cumpărare de influenţă.

Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2012, inculpatul Ioțcu Petru Nicolae a pretins de la inculpatul Pătrașcu Alin Mircea, administrator al unei societăți comerciale, suma de 40.000 de euro pentru a-și exercita influența în cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Județean Arad pentru atribuirea preferențială a unui contract de achiziție publică referitor la „Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad“, în valoare de 1.600.000 de euro. De asemenea, tot atunci,Adrian Nedelciu, în calitate de director executiv al Direcției Tehnice Investiții în cadrul Consiliului Județean Arad a acceptat promisiunea remiterii de către inculpatul Pătrașcu Alin Mircea a unor sume de bani pentru a determina funcționari din subordine să atribuie preferențial contractul respectiv. Se pare că. Atât Nicolae Ioțcu, cât și Adrian Nedelciu au pus funcționarii administrației să întocmească un caiet de sarcini preferențial. Mai departe, cărțile au fost făcute astfel încât să câștige cine trebuie licitația, în toamna anului trecut.

Pe 22 iulie 2015, Ioțcu a primit printr-un intermediar de la Pătrașcu, suma de 35.000 lei, iar Nedelciu, 10.000 de lei, pentru ajutorul și sprijinul dat în atribuirea contractului respectiv. Potrivit anchetatorilor, pe 24 iulie 2015 inculpatul Ioțcu Petru Nicolae a primit de la inculpatul Pătrașcu Alin Mircea, prin intermediul aceluiași intermediar, suma de 10.000 euro, urmând ca în cursul lunii august 2015 inculpatului să-i fie remisă și diferența de 20.000 de euro din suma totală pretinsă, pentru ajutorul și sprijinul dat în atribuirea contractului. Cu ocazia remiterii sumei de 10.000 euro, inculpatul Ioțcu Petru Nicolae a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupție, asupra sa fiind găsită suma respectivă de bani. Ancheta a fost derulată cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii şi Direcţiei Generale Anticorupţie, iar dosarul va fi judecat de Tribunalul Timiş.

Sumele de bani găsite asupra inculpaților au fost puse sub sechestu de DNA. Este vorba de suma de 21.800 de euro, sumă găsită asupra lui Nicolae Ioţcu, 10.000 de lei, găsiți asupra lui Adrian Nedelciu și  21.000 de euro, găsiți asupra lui Pătraşcu Alin Mircea.

Nedelciu, suspendat din funcție

Vineri, 14 august, președintele interimar al CJA, Adrian Țolea declara: „În legătură cu situația lui directorului Adrian Nedelciu – care a fost trimis în judecată – am trimis o adresă oficială către organele competente. Dacă se confirmă că a fost trimis în judecată, acesta va fi suspendat din funcție. Este director și președinte al Consiliului de Administrație, la regia de apă – canal“. Adrian Nedelciu a fost suspendat din funcția de director executiv al Direcției Tehnice Investiții din cadrul Consiliului Județean Arad.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.