iotcuNicolae Ioţcu, prim-vicepreşedinte al PD-L Arad, îi acuză pe cei patru par­lamentari ai USL Arad de nepăsare pentru interesele judeţului Arad şi îi include pe aceştia pe lista ruşinii judeţului Arad. „Cei patru parlamentari ai USL – Mihai Calimente, Dorel Căprar, Ioan Cristina, Flavius Măduţa – sunt începând de astăzi pe lista ruşinii. Ca preşedinte de Consiliu Judeţean, le-am solicitat public sprijin pentru proiectele Aradului, pentru a face demersuri pentru continuarea lucrărilor la drumurile incluse în PNDI, dar nu au avut nici un interes pentru a se lupta la Bucureşti pentru arădeni“, afirmă Nicolae Ioţcu, prim-vicepreşedinte al PD-L Arad.
Prim-vicepreşedintele PD-L Arad consideră mai mult decât justificată includerea pe această listă a celor patru uselişti arădeni. Astfel, printr-o adresă primită de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, referitoare la derularea Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii la nivelul judeţului Arad, Consiliul Judeţean este informat că se vor iniţia procedurile de retransmitere a amplasamentelor către autorităţile administraţiei publice locale, inclusiv drumurile unde deja s-au demarat lucrările, cum este cazul drumului Arad-Seleuş şi Arad-Felnac. Motivul invocat îl constituie constrângerile bugetare.
Prin urmare, sunt anulate lucrările de reabilitare a DJ Arad-Seleuş, DJ Arad-Felnac-limită de judeţ Timişoara şi reabilitarea a 27 de străzi din municipiul Arad. De asemenea, este anulată moder­nizarea drumurilor de interes local din 41 de localităţi din judeţul Arad: Almaş, Bârsa, Bârzava, Bata, Beliu, Birchiş, Brazii, Buteni, Cărand, Cermei, Conop, Covăsânţ, Craiva, Curtici, Felnac, Ghioroc, Hălmăgel, Ineu, Lipova, Livada, Macea, Mişca, Nădlac, Păuliş, Pecica, Peregu Mare, Pilu, Sântana, Săvârşin, Sebiş, Secusigiu, Şeitin, Semlac, Şepreuş, Şicula, Şiria, Tauţ, Ususău, Vinga, Vladimirescu şi Zăbrani, în total 307 km de drum, dintre care drumuri de interes local 257,35 kilometri. „Judeţul Arad rămâne fără finanţarea a 307 de kilometri de drumuri şi străzi, ceea ce-i duce pe reprezentanţii actualei puteri în poziţii fruntaşe pe un panou al ruşinii din toate timpurile. Domnului Calimente ar trebui să îi fie cel mai ruşine pentru că este la al patrulea mandat şi nu îşi poate trece în cont nici măcar o realizare pentru interesul judeţului Arad”, mai afirmă Nicolae Ioţcu.
Deputaţii Flavius Măduţa şi Dorel Căprar răspund atacului lui Nicolae Ioţcu legat de PNDI, pe care îl consideră politicianist. „Noi am câştigat alegerile criticând PNDI, un program sortit eşecului de la bun început. PNDI a fost de la început o iluzie vehi­culată de Elena Udrea şi camarila politică a PD-L, o promisiune care nu putea fi onorată. Drumurile judeţene se asfaltează prin alocare de fonduri. Or, guvernarea PD-L nu a alocat fonduri, a încheiat contracte fără finanţare. Ieşirea preşedintelui CJA Nicolae Ioţcu este absurdă. Pe lista ruşinii trebuie să se afle toţi pedeliştii implicaţi în înşelătoria PNDI. Îi reamintesc lui Nicolae Ioţcu faptul că partenerul lor în PNDI, Nelu Iordache, se află la închisoare pentru că a deturnat banii destinaţi Autostrăzii Nădlac – Arad! Pentru genul acesta de investitori se pregătea PNDI, un instrument al PD-L de îndatorare a bugetului public în interesul clientelei PD-L. De drumurile judeţene trebuie să se ocupe Consi­liul Judeţean. Cred că oamenii s-au săturat de acuzaţii false şi de scuze, ei nu vor scandal, ci investiţii în infrastructură. Eu vreau pentru arădeni drumuri judeţene de calitate. Dacă le va realiza Nicolae Ioţcu, eu îl voi felicita în numele arădenilor”, a spus deputatul Flavius Măduţa.
La rândul său, Dorel Căprar spune că a menţionat caracterul perfid al acestui program încă de acum aproape doi ani de zile. „În anii 2011 şi 2012 am susţinut numeroase conferinţe de presă în care am acuzat caracterul perfid al PNDI. După ce au dat clientelei politice toţi banii pentru investiţii din 2012, cei de la PD-L au încercat să angajeze în cheltuieli şi banii din bugetele de după 2012. Nu pot fi acuzat că nu susţin un proiect pe care l-am criticat. Cei de la PD-L, cu Nicolae Ioţcu în frunte, vor să dea vina pe noi pentru propriile eşecuri. PDL conduce Consiliul Judeţean din 2004. Au avut două mandate întregi, mare parte cu guver­narea PD-L de partea lor şi cu miniştri arădeni, două mandate în care puteau reabilita drumul Arad – Seleuş. Nu trebuia să se ajungă la si­tuaţia de acum, când drumul este impracticabil. În loc să transmită comunicate de presă absurde, ar fi mai bine ca Nicolae Ioţcu să iasă în drum şi să îşi ceară scuze de la fiecare şofer care circulă pe acel drum! Dacă nu are capacitatea să rezolve problema drumurilor ju­de­ţene, Nicolae Ioţcu să plece şi să lase locul altuia, mai capabil”, a spus deputatul Dorel Căprar.

  • aradean spune:

    In concluzie – nici CJA si nici Guvernul nu au prevazut bani pentru reabilitarile pentryu care „arde casa”. Deci, toate se sparg in capul aradenilor. Au 100% dreptate cei care afirma ca nu mai ai de ce sa mergi la vot, deoarece TOATE partidele actuale sunt o sleahta de mincinosi si de profitori, care denigreaza adversarii politici, pentru a se scuza de impotenta lor. Apropo – stie cineva EXACT ce se intampla cu lucrarile de la pasajele de pe centura Arad sau cu autostrada Arad – Nadlac ?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției