PRMLa finele săptămânii trecute a avut loc reuniunea Consiliului Extraordinar al PRM în cadrul căreia s-a decis demiterea întregii conduceri a partidului. Hotărârea este considerată nestatutară de către Nicu Cojocaru, preşedintele PRM Arad. Acesta susţine că sâmbătă a avut loc o tentativă de puci pentru debarcarea lui Corneliu Vadim Tudor din fruntea partidului. „Ne-am adunat la Bucureşti la sediul partidului, cei mai mulţi dintre preşedinţii de filiale din ţară. Un mic grup dintre aceştia a mers la Palatul Parlamentului şi împreu­nă cu şoferii au decis să îl schimbe pe Vadim Tudor din funcţia de preşedinte al partidului. Este o decizie nestatutară cu care nu sunt de acord”, a spus Nicu Cojocaru.
Practic, Consiliul Naţional a modificat statutul în sensul în care Consiliul Naţional poate să demită Biroul Permanent şi Comitetul Director. Din cele două structuri de conducere face parte şi preşedintele şi atunci implicit s-a apreciat că şi preşedintele partidului a fost schimbat.
Nicu Cojocaru susţine că preşedintele este ales de congresul partidului, ca atare doar congresul îl poate schim­ba din funcţie, nu vreun alt for al partidului.
Cei care au decis modificarea statutului au convocat şi un congres extraordinar (în data de 27 iulie), pe care însă, susţinătorii lui Vadim Tudor nu îl recunosc.
În ceea ce priveşte filiala arădeană a Partidului România Mare, Nicu Cojocaru spu­ne că acesta îşi doreşte linişte în partid.
Mai mult, Cojocaru spune că în cazul în care Vadim Tudor va fi debarcat de la conducerea Partidului România Mare, el se va retrage din funcţia pe care o deţine la nivelul judeţului Arad. „Va fi o perioadă dificilă. Nu pot să ştiu ce se va întâmpla pe viitor. Rămân alături de Vadim Tudor. Dacă se întâmplă ceva, mă voi retrage”, mai susţine Nicu Cojocaru.

Recomandările redacției