„Nimeni dintre interlopii din zona Aradului și a Timișoarei nu trebuie să mai aibă o clipă de somn, o clipă de liniște“ – expert criminolog din București

0
106048

Psiholog criminalist și prim expert în detecția comportamentelor simulate, tehnica poligraf, Tudorel Butoi ar vrea ca Poliția Română să aplice tactici mai dure în privința interlopilor din zona asasinatului lui Ioan Crișan.

Nimeni dintre interlopii din zona Aradului și a Timișoarei nu trebuie să mai aibă o clipă de somn, o clipă de liniște. Chemaţi în timpul zilei, seara, noaptea, percheziții acasă, percheziții în mașini, percheziții corporale, să nu mai doarmă. Să încetăm cu cei care mimează meseria de polițist. Meseria asta nu se face așa.

Nu mai vreau să aud de audieri. Audieri au loc în Parlamentul României și la Facultatea de Muzică, acolo unde mergi să prezinți ce talent ai și ești audiat. Poliția Română trebuie să facă interogatorii.

În clipa de față orice contact al oricărui interlop din zonă trebuie interogată, interogatoriu, interogatoriu. Așa, la modul acesta cu audieri, nu se rezolvă niciodată. Trebuie terminată liniștea interlopilor din zonă”, a spus Butoi pentru fanatik.ro.

Ancheta stagnează

În acest moment, oamenii legii iau în calcul varianta în care explozia mașinii pe care o conducea Ioan Crișan să fi reprezentat, de fapt, un asasinat la comandă. De altfel, anchetatorii așteaptă și finalizarea expertizei asupra bombei. Aceștia vor să afle ce fel de explozibil a fost folosit pentru a vedea pe ce piste vor merge în continuare.

De remarcat că, pentru a-l prinde pe cel care a pus la cale crima, polițiștii români colaborează și cu cei din alte state europene. Oamenii legii nu exclud varianta ca asasinatul să fi fost solicitat din afara României.

La peste zece zile de la crimă, Ioan Crișan a fost înmormântat. Interesant este că familia a angajat o firmă de pază pentru ca doar apropiații să participe la ceremonie. De altfel, cei care anchetează asasinatul au trimis oameni în civil ca să supravegheze mulțimea și să găsească eventuali suspecți.

Ioan Crişan a fost ucis pe 29 mai după ce o bombă amplasată sub scaunul maşinii lui a explodat. Înainte să urce în autoturism. bărbatul se întâlnise la o cafenea cu trei cunoscuţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.