Nimeni nu doarme la Arad când e chef la ștrand

2
727

Petrecerile private care au loc în această perioadă, extrem de fierbinte din punct de vedere al termometrelor, pe Ștrandul Neptun, nu trebuie să lase pe nimeni să doarmă. Vorbim, bineînțeles, despre chefurile organizate noaptea, că doar atunci decibelii se propagă peste întreg orașul Arad, fiind auziți din aproape orice ungheț. Eu vara nu dorm, vorba cântecului, nu pentru că nu am somn, ci pentru că gălăgia care provine de la așa zisa muzică de pe ștrand, care se abate mai ceva ca o furtună de vară peste oraș, nu mă lasă să închid un ochi.

Cei care stau mai slab cu nervii și nu pot să doarmă ca buștenii nu au decât să se holbeze noaptea la tavan sau să aștepte mila celor care organizează astfel de petreceri. Doar că nesimțirea unora ca aceștia se pare că este continuă și nu se mai oprește aproape întreaga noapte.

În ultimele săptămâni, cu precădere începând de joi și până duminică inclusiv, muzica de la chefurile private organizate pe ștrand se aude în tot orașul. Fiind foarte cald, oamenii sunt nevoiți să doarmă cu geamurile deschise, muzica, sau mai bine spus zgomotul, auzindu-se de parcă ar fi în aceeași încăpere.

Un astfel de eveniment s-a petrecut chiar azi noapte, vineri spre sâmbătă, când toate blocurile de la Bou Roșu trepidau de ritmurile tribalice de pe ștrand. Am sunat, în jurul orei 01.30, la Poliția Locală spunându-le că nu știu de ce sunt nevoit să ascult o muzică atât de tare la acea oră. Răspunsul lor a fost unul prompt și plin de bun simț, dar fără rezultat: „Muzica se aude de pe ștrand, de la un chef privat. Oamenii noștri au fost deja la agentul economic care organizează evenimentul și l-au amendat. Nu sunteți singurul care a sunat. Toată noaptea am primit plângeri cu aceeași sesizare. Din păcate, noi nu putem face mai mult. L-am amendat o dată, iar a doua oară nu ne mai permite legea să o facem. Este vorba despre bunul lui simț și educația pe care a primit-o acasă, pe care evident, nu le are. Noi nu putem intra să îi oprim muzica“. Reprezentanții Poliției Locale ne-au pus în schimb la dispoziție numărul de telefon al Jandarmeriei, pentru a încerca și pe această cale. Și acolo am primit același răspuns: „Toată noaptea a sunat telefonul cu această sesizare. O să trimit, din nou, oameni acolo în speranța că cei care organizează evenimentul vor înțelege că orașul nu este un sat fără câini. Dar, din păcate, mare lucru nu prea avem ce face. Legislația nu ne permite. Nu este normal ce se întâmplă, un om cu bun simț nu ar face așa ceva, dar asta este situația la noi“.

Orașele civilizate și bine conduse au găsit soluția

Totuși, ceva ar fi de făcut. Nimeni nu are pretenția ca în orașul ăsta să nu mai fie organizată nici o petrecere sau ca lumea să nu chefuiască. Cum de altfel, nimeni nu poate opri pe cineva să se culce, în special vara, la ora 20.00. Dar în orașele civilizate, cu o conducere responsabilă și cu bun simț față de cetățeni, s-au găsit soluții. Dau aici doar exemplul Clujului, unde nu poți să organizezi o nuntă în oraș care să nu se încheie la miezul nopții. Conducerea orașului a decis, în semn de respect față de cetățeni, că orice nuntă, fie ea organizată sâmbătă, nu poate să țină mai mult de miezul nopții, când muzica trebuie oprită.

 

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.