Cercetătorii israelieni au des­coperit că persoanele care au un nivel crescut de glucoză în sânge sunt predispuse să dezvolte forme grave ale COVID-19 și prezintă un risc ridicat de deces din cauza virusului ucigaș.
Studiu îngrijorător în timp de pande­mie! Nivelul de zahăr din sânge crește riscul de deces din cauza COVID-19.
Studiul realizat la Universitatea Evre­iască din Ierusalim, în colaborare cu Centrul Medical Hadassah, arată că nivelul de zahăr din sânge crește drastic morbiditatea în rândul pacienților, chiar dacă aceștia nu suferă de diabet.
Astfel s-a descoperit că în rândul persoanelor care aveau 105-125 mg/dl de zahăr în sânge (n.r. nivelul normal e de 70-100 mg/dl) riscurile de deces din cauza COVID-19 creșteau la peste 51%, iar la persoanele cu 125/140 mg/dl riscurile se apropiau la 70%. Începând cu data de 1 august 2021, Israelul a început campania de vaccinare a populației cu cea de a treia doză.

Recomandările redacției