No… am comis-o și pe asta: placa comemorativă de pe casa corifeului Marii Uniri, Ștefan Cicio-Pop, a „dispărut” în Anul Centenar

0
1395

Placa comemorativă de pe casa în care a locuit marele politician arădean Ștefan Cicio-Pop a fost (probabil) furată de… cine știe? – iar acest fapt, rușinos pentru un oraș care are pretenția de a fi „capitala politică a Marii Uniri” pare a nu da prea mari „bătăi de cap” organelor abilitate să se ocupe de administrarea clădirilor istorice din Arad, din moment ce nu s-a înregistrat nicio reclamație la Poliție în acest sens, și nimeni nu s-a sesizat din oficiu… cel puțin până acum.

Cameramanul-redactor al TV Arad a observat primul dispariția de pe Casa Memorială a dr. Ștefan Cicio-Pop, în timp ce efectua o documentare despre casele-simbol ale Marii Uniri de la 1 decembrie, 1918 – postând o fotografie pe pagina sa de face- book.
„În acest edificiu ridicat în stil eclectic a locuit marele politician român, Ștefan Cicio-Pop, membru al Partidului Naţional Român și deputat în parlamentul de la Budapesta. În clădirea familiară cu un singur nivel au avut loc în noiembrie 1918 consfătuirile Con­- siliului Naţional Central Ro­mân, care a hotărât convoca­rea Marii Adunări Naţionale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918”, putem citi pe site-ul www.aradcityguide.ro.
Lucian Valeriu – Critic Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.