Noapte de foc pentru pompieri. Un incendiu a cuprins 30 de hectare și o tâmplărie putea fi făcută scrum (VIDEO)

1
387

Pompierii de la Gurahonț și Ineu au avut parte de o noapte cu intervenții dificile.  Garda nr.2 de intervenție Gurahonț cu sprijinul SVSU Hălmăgel si angajați ai ocolului silvic au intervenit pe tot parcursul nopții trecute pentru stingerea unui incendiu de pășune împădurită în zonă localității Hălmăgel. Incendiu cu mai multe focare, a cuprins aproximativ 30 de ha.

La intervenție au participat 27 de pompieri ai subunitățile din Gurahonț, voluntari și angajați ai ocolului silvic. La toate incendiile de pășune, litiera, terenuri agricole, dispeceratul ISU Arad anunță atât Garda de Mediu cât și APIA.

Tot în această dimineață, Detașamentul de Pompieri Ineu a intervenit cu patru echipaje din care două de stingere, un echipaj SMURD si unu de lucru si salvare de la înălțime, în orașul Ineu pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la acoperișul clădirii administrative ale unei tâmplării.

La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta violent la acoperișul si cu posibilitatea de propagare la întreaga construcție.

Viteza de răspuns si intervenția profesionistă a pompierilor a făcut și de acesta dată diferența. Incendiul a fost localizat în limitele găsite fără a se extinde la întreaga construcție și la hala de producție.

Cauza probabilă a incendiului de la Ineu stabilită de pompieri este scurtcircuit electric.  Patronul firmei a adresat mulțumiri echipajelor de intervenție. 90% din construcție și toate utilajele au fost salvate.

Tot în cursul zilei de ieri, în aceași zonă a județului, mai precis în localitatea Gurahonț, încercarea de igienizare prin arderea deșeurilor putea avea consecințe grave.

Incendiul s-a propagat la un arbore iar apoi datorită vegetației care urca pe un transformator electric și la acesta. Și în acest caz, pompierii gărzii nr.2 de intervenție Gurahonț au reușit să lichideze incendiul la timp.

 

1 COMENTARIU

  1. Doamna Claudia Gavra îmi pare rau ca nu consemnati tot ce a fost la incediu de la Halmagel.Va fac cunoscut faptul că echipa de pompieri HALMAGIU a fost de la început acolo cu mine Șefu de ocol Codrii Iancului și au fost în prima linie cu padurarii mei .Mi sar părea normal ca și ei să fie trecuți in articolul dumneavoastra pt ca sunt chiar o echipă minunată de voluntariat. Multumesc frumos..Groza Cosmin sef ocol Codrii Iancului. Tel. 0745632052

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.